Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Engin Nur, Savaşın Kazananı Barışın Kaybedeni Olmaz.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Engin Nur; Savaşa, Çatışmaya, Kutuplaştırmaya Karşı Herkesi Barışın İyileştirici Gücüne Sahip Çıkmaya Çağırıyoruz!

01 Eylül 2021 Çarşamba 14:25
Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Engin Nur, Savaşın Kazananı Barışın Kaybedeni Olmaz.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle meydan parkında açıklamada bulundu.Basın metnini kurumlar adına Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Engin Nur okudu.

İnsanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşı olan İkinci Büyük Emperyalist Paylaşım Savaşı’nın başladığı 1 Eylül 1939 tarihinin üzerinden tam 82 yıl geçti.

Ardında en az elli iki milyon ölü, milyonlarca engel­li, moloz yığını haline gelmiş kentler, büyük bir acı ve gözyaşı bırakan bu büyük yıkımın başladığı tarih olan 1 Eylül tüm dünyada Barış Günü olarak kutlanıyor Ancak aradan geçen 82 yıla rağmen emperyalist ül­keler ve hegomonik güçler, savaştan, kan dökmekten, barbarlıktan vazgeçmiyorlar! Dünyayı kana bulamaya devam ediyorlar. Yüzlerce yıldır sahnelenen emperyalist hegemonya alanlarını genişletme projelerine halklar arasındaki milliyet, din, dil, etnik kimlik farklılıklarını, düşmanlaştırma po­litikalarına ve savaşlara alet etmeye devam ediyor. Sürüp giden savaşlarda yok olan hayatlar, doğada yaratılan tahribat, açlığa, susuz­luğa, sefalete sürüklenen milyonlar, göç yollarında yitip giden yüz binler, her geçen gün derinleşen gelir adaletsizliği umurlarında bile değil. Başta yanı başımızdaki Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada silahlar konuştukça bütün insanlık ağır be­deller ödüyor. Eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye dair temel kazanımlar her gün biraz daha yok ediliyor.

Çünkü onlar savaştan, savaş ortamının sunduğu sö­mürüden besleniyorlar…

Kendilerine bağladıkları kukla yönetimleri ‘vekâlet savaşları’ adı altında maşa olarak kullanırken karde­şi kardeşe kırdırıyor, sınırları yeniden çiziyorlar. Hiç yüzleri kızarmadan binlerce sivilin yaşamına mal olan askeri operasyonları acımasızca sürdürüyolar.

Çünkü onların renk körü gözleri dünya­yı saran kanın kırmızısını görmüyor… Çünkü onların gözleri her baktığı yerde sadece doların yeşilini, petrolün siya­hını görüyor…

Savaşı Zenginler Çıkarıyor, Bedelini Yoksullar Ödüyor!

Her dönem olduğu gibi bugün de sa­vaşa karar verenler kendi çocuklarını cephenin uzağında tutuyor. Yıkımın faturası hep aynı adrese; çocuklarını savaşa kurban veren, savaş ortamında üzerlerindeki sömürü katlanarak artırılan yoksullara, emekçi sınıflara kesiliyor. Sözün özü; hem içerde hem dışarıda halkımızı kutuplaştırma üzerine kurulu bir siyasette ısrarın sürdürülmesi her seferinde emek­çileri vurmaya devam ediyor.

Hepimizin Barışın İyileştirici Gücüne İhtiyacı Var!

Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan gelişme­ler barış için daha fazla mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor. Ulusal kurtuluş savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği “Tam Bağımsızlık” ve “Yurtta Barış Dünyada Barış” politikası bugün hala daha yakıcılığını korumaktadır. Hangi milliyetten, dinden, mezhepten olursak olalım hepimiz adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, paylaşımın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, insanca bir yaşamın kalıcı hale getirildiği bir ülke ve dünyaya özlem duyuyoruz.

Bu özlemi ülkemizde gerçekleştirmek için mücadele eden Emek Barış ve Demokrasi güçleri bu uğurda ağır bedeller ödediler. En son barış umudunu yeşertmek isteyen gençler Suruç’,ta emek barış ve demokrasi güçleri ise Ankara Garında, Barışın ve insanlığın düşmanı eli kanlı karanlık güçler ve piyonları tarafından katledildiler. Katledilen canlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Yine de, bu özleme kavuşmanın yolu savaş ve çatışmadan de­ğil, barış ve kardeşlikten geçiyor. Bunun için emperya­list ülkelerin ve işbirlikçilerinin çıkar kavgasının eseri savaşlar yoksul halkımızın ve biz emekçilerin savaşı değildir. Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak; savaşın kazananı barışın ise kaybedeni olmadığı gerçeğinin unutmadan, Emperyalizme, gericiliğe, savaş politikalarına karşı eşitlik, özgürlük, laiklik, emek ve barış mücadelesini yükselteceğiz. SAVAŞA HAYIR BARIŞ HEMEN ŞİMDİ diyoruz.

Son Güncelleme: 01.09.2021 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.