Trabzon emniyetinden korsan taşımacılığa geçit yok

Trabzon Emniyet Müdürlüğü korsan taşımacılığı önlemek için yaptığı operasyonda 1399 aracı denetledi.

19 Temmuz 2018 Perşembe 14:13
Trabzon emniyetinden korsan taşımacılığa geçit yok

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce turizm sezonunda olmamız nedeniyle İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin ve vatandaslarimizin ulaşımlarını guvenilir bir sekilde sağlamaları için korsan taşımacılık ile ilgili ;Umuma açık alanlarda, otoyollar, otoparklar, havalimanı ve civarı, şehirlerarası otobüs terminali, turistik kafilelerin geliş-gidiş güzergahları, şehir giriş-çıkışları, şüpheli, yabancı şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan denetim ve kontrollerde ; 916’sı şahsa 262’si kiralama şirketine ait, 194’ü yabancı plakalı, 21’i tur, 4’ü servis aracı olmak üzere toplam 1399 araç denetlendi, 2631’i T.C. vatandaşı, 1007’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 3638 şahıs sorgulandı.Yapılan operasyonda  16 araca kiralandığı halde sistemde kaydı olmadığından tutanak tanzim edilsi, 1 araca SRC belgesi olmamasına rağmen taşımacılık yapması sebebi cezai işlem uygulandı, 19 araca toplamda 3454 TL cezai işlem uygulandı.

Operasyonda  1 şahıs uyuşturucu madde kullanmaktan, 1 şahısa da  karşılıksız çek vermekten  işlem yapıldı, 1 yabancı şahsa normalden fazla yurt dışı bandrollü sigara ve içki taşımaktan işlem yapıldı.

 1 şahsa bakaya olması sebebi ile gerekli tebligat yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.