TÜRKAV 14 Mart Tıp Bayramı’nı Kutladı .

TÜRKAV Trabzon Şubesi Başkan Yardımcı Dr. Hasan Eraydın: 14 Mart Tıbbiyelilerin vatan ve millet için dirilişi başlattıkları anlamlı bir gündür.

14 Mart 2022 Pazartesi 14:09
TÜRKAV 14 Mart Tıp Bayramı’nı Kutladı .

Tıbbiyelilerin vatan, millet ve bayrak konusunda en önde giden mesleklerden biri olduğuna vurgulayan TÜRKAV Trabzon Şubesi Başkan Yardımcı Dr. Hasan Eraydın, 14 Mart, vatan ve millet sevgisiyle donanmış Tıbbiyelilerin vatan ve millet için dirilişi başlattıkları anlamlı bir gündür. 14 Mart Tıp Bayramının değerini paha biçilmez yapan da vatan ve millet davası ile yoğrulmuş olmasıdır. Dolayısıyla; 14 Mart, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak yaktıkları bir meşaledir.

Bu kutlu dava için başkaldıran Tıbbiyeliler, bugün ise birçok sorunla karşı karşıyadır. Hekim ve diğer sağlık çalışanlarının sorunları her geçen yıl katlayarak artmıştır. Öncelikle ifade etmekteyiz ki; sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam etmesi olmaktadır. TÜRKAV bu gün vesilesiyle de ifade etmektedir ki; daha çok caydırıcı önlemleri alınması ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sonlandırılması gerekmektedir. Maaş zamlarının yeterliliğin yanında, liyakatsizlik olmamalıdır. Atamalardaki taraflılık ve liyakatsizlik terk edilmelidir.

Yaklaşık iki yıldır devam eden Pandemi nedeniyle sağlık alanında çalışanların yaşadıkları zorluklar herkesin malumudur. Nitelikli bir sağlık hizmeti üretmenin de temel özelliklerinden en önemlisini insanca çalışma şartları oluşturur. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hem çalışırken hem de emeklilikte de insanca yaşamak için gerekli maddi gelir düzeyi sağlanmalıdır.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli ve sağlıklı bir yaşam sunmayı amaç edinen, kutsal olduğu kadar da saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktor ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Son Güncelleme: 14.03.2022 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.