“Türkiye’de 10 milyon konut yalıtım anlamında yeniden düzenlenmeli”

Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri için Trabzon’a gelen Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle görüştü.

25 Ekim 2018 Perşembe 08:45
“Türkiye’de 10 milyon konut yalıtım anlamında yeniden düzenlenmeli”

İZODER Başkanı Levent Pelesen, Çevre ve şehircilik Bakanlığı ile yürüttükleri faaliyet kapsamında çeşitli illeri dolaşarak, hem il müdürlükleri hem de sektör temsilci ve çalışanlarına yeni yönetmeliklerle ilgili bilgi verdiklerini vurgulayarak, “Isı, su ve ses yalıtımı gerçekten son yılların en önemli konularından biri. Türkiye’de yaklaşık 20 milyon konut stoğu bulunuyor. Bunların 5 milyonunun tamamen yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Kalan 15 milyon konutun yaklaşık 10 milyonu da yalıtım anlamında yeniden düzenlenmeli. Bu konutlar Enerji Kimlik belgesi uygulaması kapsamında değerlendirildiğinde en düşük seviye olan F notu alabilir. Yönetmelik değişikliği olduğunda insanlar ‘ceza yiyeceğiz’ korkusuyla bir yalıtım furyasının başlamasına neden oldu. Ancak ceza uygulanmadığı anlaşılınca yatılımdan uzaklaşılmaya başlandı. Küresel ısınma ile beraber yeni yapılan konutlarda artık yalıtım yapılıyor. Biz de çeşitli şehirlerde bakanlığımızla düzenlediğimiz çalışmalarda yalıtım bilincinin gelişmesi için çaba harcıyoruz” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, yalıtımın önemine vurgu yaparak, binaların inşa aşamasında bu işlemlerin yapılması gerektiğini, sonradan yalıtım yapılmasının maliyetinin daha fazla olduğunu ifade etti.

Başkan Hacısalihoğlu, ziyaretin sonunda İZODER Başkanı Levent Pelesen, İZODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve diğer konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 25.10.2018 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.