Üniversitelerde hukuk krizi

TRÜ’ye bağlanan Hukuk Fakültesi binasının KTÜ’de kalması iki üniversite arasında anlaşmazlığa neden oldu.

22 Kasım 2019 Cuma 10:02
Üniversitelerde hukuk krizi

KENDİSİ TRÜ’DE BİNASI KTÜ’DE

Karadeniz Teknik Üniversitesinden (KTÜ) ayrılarak yeni kurulan Trabzon Üniversitesine (TRÜ) bağlanan Hukuk Fakültesi, iki üniversite arasında krize neden oldu. Fakültenin TRÜ’ye bağlanmasına rağmen binasının KTÜ’ye bağlı Kanuni yerleşkesinde kalması anlaşmazlığa neden oldu. KTÜ yönetimi, Hukuk Fakültesi binasının TRÜ’ye bağlı yerleşkelere alınması konusunda ihtarda bulunuyor.

KANUNA GÜVENİLİYOR

TRÜ yönetimi ise kanundaki “Bu kanunla kurulan Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı iken bağlantısı veya adı ve bağlantısı değiştirilerek bağlanan yükseköğretim birimlerinin bina ve tesisleri, başka bir işleme gerek kalmaksızın Trabzon Üniversitesine devredilmiş sayılır.” maddesini öne çıkararak hakkın kendisinde olduğunu savunuyor. İki üniversite arasındaki görüşmelerle krizin aşılması bekleniyor.

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 22.11.2019 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.