Uzungöl'de buna gerek var mıydı?

Turizm işletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga: “Halkın biber gazı sıkılmayı hak edecek bir yapıda insan olduğu algısının değersiz ve hiçe sayılması gibi gösterilmesine gerek var mıydı?”

26 Aralık 2019 Perşembe 09:49
Uzungöl'de buna gerek var mıydı?

Turizm işletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga Uzungöl’de yaşanan yıkımlar ile ilgili konuştu.İşte Çavga’nın açıklamaları: “Son iki üç gündür yıkımlar çokça tartışıldı. Doğruluğu, yanlışlığı, devletin ve vatandaşın haklılığı, neden elektrik-su bağlandığı gibi; birçok boyuttan hadiseye yaklaşıldı. Bu konu hakkında benim aklıma ise şu sorular geldi? Yıkım için gidildiği esnada kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya kalan vatandaştan, kolluk kuvvetlerimize karşı taşlı veya sopalı herhangi bir saldırı olmuş mudur?  Yapılan yıkımlar Uzungöl’ün siluetinin korunmasına ne kadar katkı sağlamıştır? Uzungöl’ü gerçek manada ön plana çıkarmak için kaç adet daha yıkım yapmamız gerekmektedir?  Uzungöl gibi bir turizm değerinde yapılacak yıkımların daha sessiz, sakin ve anlaşma zemininde yapılması uygun olmaz mı? Ulusaldaki haberlerde Uzungöl halkının TOMA ile su sıkılmayı ya da biber gazı sıkılmayı hak edecek bir yapıda insan olduğu algısının değersiz ve hiçe sayılması gibi gösterilmesine gerek var mıydı?  Bu tür yıkımların öncesinde devletin psikologlarının, kolluk kuvvetlerinden ve TOMA’larından önce sahada insanları ikna etmesi daha verimli bir sonuç doğurmaz mıydı?  Gece yarısı o arbedeyi yaşayan bir çocuğa ya da gencimize imar kanununu, yasayı, TOMA’yı, anasının babasının gözüne sıkılan biber gazını anlatabilir miyiz? 1980’li yıllarda devlet olarak yaptığımız, çoluğa çocuğa anlatılması güç uygulamaların, başımıza açtığı olayların farkında mıyız?”

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 26.12.2019 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.