Yerli ve milli ürüne Türk Bayrağı çağrısına destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın yerli ürünlerin fiyat etiketine kalp şeklinde Türk Bayrağı konulması çağrısı ilk karşılığını Trabzon'da buldu.

13 Eylül 2018 Perşembe 10:33
Yerli ve milli ürüne Türk Bayrağı çağrısına destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın yerli ürünlerin fiyat etiketine kalp şeklinde Türk Bayrağı konulması çağrısı ilk karşılığını Trabzon'da buldu.

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya geçtiğimiz günlerde Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile; yerli ve milli ürünlerin kolaylıkla tanınmasını sağlamak ve tüketicilerin yerli ürünleri satın almalarının teşvik edilmesi amacıyla bu ürünlerin fiyat etiketlerine kalp şeklinde Türk Bayrağının konulmasını önerisinde bulunmuştu. Kaya’nın çağrısı kamuoyunda büyük ilgi görmüş ve sempati uyandırmıştı.

Trabzonlu bir grup esnaf kendi bastırdıkları Türk Bayrağı etiketlerini satışını gerçekleştirdikleri yerli ürünlerin fiyat etiketlerine koyarak Ahmet Kaya’nın çağrısına destek verdiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ahmet Kaya, “Önerimiz Türkiye’nin her yerinde ses getirdi, destek gördü. Hemen her siyasi görüşten yüzlerce vatandaşımız telefonla arayarak, mesaj göndererek, teşekkür ederek önerimizin mutlaka uygulanması gerektiğini ifade ettiler. Farklı çizgilerdeki basın organları önerimize yer verdi. Toplumsal dayanışma ruhunu ve yerli ve milli ürünlerimize sahip çıkma anlayışını en üst seviyelere çıkaracağına inanarak yaptığımız bu çağrımız ve önerimiz siyaset üstüdür. Önerimizin bu kadar kısa sürede karşılık bulması, önerimize sahip çıkılması beni ayrıca mutlu etmiştir.

Aslında biz milli hassasiyetleri ve dayanışma ruhu yüksek bir toplumuz. Geçmişte yaşanan birçok sıkıntılı dönemi bu dayanışma ruhu ve birlik ve beraberliğimizle aştık. Bugün ülkemiz büyük bir ekonomik krizinin içindedir ve bu tablonun sorumluları elbette bellidir.

Ancak bugün önceliğimiz tartışmak değil, çözüm aramaktır. Çünkü söz konusu vatandır ve bu vatan hepimizindir. Biz meseleye bu bilinç ve anlayışla yaklaşıyoruz. Bugün dayanışma ve beraberlik günüdür. Biz siyasiler bu kara günlerden çıkış için milletimize öncü olmalıyız, yol göstermeliyiz.” dedi.

Ahmet Kaya, son dönemde döviz kurlarındaki önlenemez artışlar ve Türk Lirası’nda yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle mali açıdan zor durumda bulunan birçok yerli ve milli markanın konkordato ilan ettiğine dikkat çekerek, “Bu şirketler arasında 80 yıllık mazisi olan büyük bir ayakkabı firması ve ülkemizin yumurta pazarında %70’e yakın pay sahibi olan bir piliç şirketi var. Bu acı tablo yerli ve milli ürünlere sahip çıkma çağrımızın ne denli önemli olduğunu gözler önüne sermektedir. Unutmayalım ki krizden çıkmak için en etkili çare üretmektir, üreten ellere ve üretilen yerli ürünlere sahip çıkmak ve dayanışma içinde olmaktır.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya hükümete çağrısını yineleyerek, yerli ve milli ürünler ile ilgili önerilerini şu şekilde sıraladı:

“Milletimizin hassasiyet göstererek destek verdiği yerli ve milli ürünlere sahip çıkma kampanyamız hükümet tarafından uygulamaya koyulmalıdır.

Yerli ve Milli ürünlerimiz kalp şeklinde Türk Bayrağı ile işaretlenmelidir. Böylece halkımızın yerli ve milli ürünleri tercih etmesi özendirilecek, toplumsal dayanışma duygumuzu en üst düzeye çıkarılacaktır.

Marketlerin ve perakende satış yapan mağazaların yerli ve milli ürünlerden ciro primi, raf parası, dağıtım parası ya almamaları ya da çok cüzi bir miktar almaları sağlanmalıdır.

Depolamadaki sorunların çözümü konusunda yerli ve milli mallar için kolaylaştırıcı düzenlemeler getirilmelidir. Yerli ve milli ürünler görünür ve daha kolay ulaşılabilir yerlerde sergilenerek ön plana çıkarılmalıdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.