15 yaşındaki kız çocuğu evden kaçıp polise sığındı

Adana'da ortaokulu bitirdikten sonra anne ve babası tarafından okutulmak istenmeyen 15 yaşındaki kız çocuğu, evden kaçıp "okumak istiyorum" diyerek polise sığındı.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 11:30
15 yaşındaki kız çocuğu evden kaçıp polise sığındı

Seyhan ilçesinde meydana gelen olayda, 15 yaşındaki E.Ç. ortaokulu bitirdikten sonra Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavına girdi. Sınavdan da iyi bir puan alan kız çocuğu tercih dönemi geldiğinde okula gidip tercihlerini yapmak istedi. İddiaya göre, okumak isteyen kız çocuğuna anne M. ile baba S.V.Ç. karşı çıktı. Kız çocuğu okumak istediğini tekrarladı. Ancak anne ve baba "kız çocuğunun bu kadar okuması yeter" diyerek kızlarının okumasına izin vermedi. Okumayı çok seven E.Ç. ise bunun üzerine evden kaçıp polise sığındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçip çocuğun psikolog eşliğinde ifadesini aldı. Kız çocuğu tek hayalinin okuyup iyi bir yerlere gelmek olduğunu ancak anne ve babasının buna izin vermediğini, bu nedenle evden kaçtığını söylediği öğrenildi.

Kız çocuğu ailesinin geleceğini karartacağını, bu nedenle eve gitmek istemediğini söyleyince devlet korumasına alındı. Kız çocuğu adli tıp birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Burada basın mensuplarına "Neden evden kaçtın" sorusuna E.Ç., "Ailem yüzünden, okumak istiyorum" diyerek yanıt verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.