Genç, Ticaret Borsası'nı ziyaret etti

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 31 Mart Yerel seçim çalışmaları kapsamında Trabzon Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Genç, Ticaret Borsası'nın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

07 Şubat 2019 Perşembe 16:27
Genç, Ticaret Borsası'nı ziyaret etti

YATIRIMLARI ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ

Başkan Genç,  ticaret örgütlerinin yoğun çalışmaları ve dış bağlantıları nedeniyle son dönemde Trabzon'dan yapılan ihracatta büyük artışlar yaşandığını söyledi. Başkan Genç, "Bölgemizde farklı ticari sektörlere yönelmeliyiz. Gelecek vaat eden sektörlerimiz ar. Tarım sektörünün dışında silah sanayi ve gemicilik ve deniz ürünleri gibi alanlarda yatırımların artması gerekiyor. Eğer sanayimizi çok geniş bir yelpazeye yayarsak o zaman ekonomik krizlerden de daha az etkilenme durumu ortaya çıkar. Bu anlamda yeni yatırımcıları şehrimize teşvik etmek için elimizden gayreti ortaya koyacağız. Özellikle Ortahisar Belediyesi olarak Arap yatırımcılarla turizm ile ilgili yatırımları konusunda görüşmelerimiz oluyor. Onların şehrimizde yatırım yapması için gerekli kolaylığın sağlanması noktasında çalışmalarımız oluyor. Eğer turizm yatırımlarını şehrimize çekersek, bunun istihdama kent ekonomisine çok büyük girdisi olur. Bu konuda ticaret örgütleri ve yerel idareler birlikte hareket etmeliyiz." dedi.

TİCARET POTANSİYELİMİZİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Eyüp Ergan ise ziyaretinden ötürü Başkan Genç'e teşekkürlerini ileterek, "İşadamları olarak şehrimizin kalkınması için hiçbir fedakârlıktan kaçmıyoruz. Şehrimizdeki ticaret potansiyelini çok iyi değerlendirmeliyiz. Özellikle turizmle ilgili yapılacak yatırımların gelecekte çok büyük kazançlar sağlayacağını düşünüyorum. Trabzonlu siyasetçi ve işadamlarının bu anlamda aralarındaki ilişkilerin çok kuvvetli olması gerekiyor. Bir koordinasyonun sağlanması kurulması gerekiyor. İlimizden yetişen çok sayıda bürokrat ve siyasetçi var. Bunun bir fırsat olarak değerlendirilmesi lazım." diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.