Şanslı bir teşkilatız

Trabzon’un bol bakanlı bir memleket olduğunu dile getiren AK Parti Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Çelenk Sürmen , bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve Başkan Revi ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek “Biz şanslı bir teşkilatız!” dedi .

27 Aralık 2019 Cuma 10:31
Şanslı bir teşkilatız

Yaptıkları çalışmalardan, kongre sürecinden ve Trabzon’daki sorunlardan bahseden AK Parti Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Çelenk Sürmen  öte yandan bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek “Biz şanslı bir teşkilatız!” şeklinde konuştu.

Teşkilat çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

“Çalışmalarımıza tıpkı yarın seçim varmış gibi devam ediyoruz, sahayı asla boş bırakmıyor tüm kapıları çalmaya büyük özen gösteriyoruz. Hem il başkanlığımız hem de 18 ilçe kadın kolları başkanlıklarımızla beraber çeşitli etkinlikler yürütüyoruz. Genel merkezin yönlendirmeleriyle ve kendi gündemimizdeki önceliklere göre Trabzon’umuz için canla başla çalışıyoruz. Özellikle bizim yerelde ürettiğimiz önemli bir takım faaliyetler var.”

SOSYAL TRİBÜN OLUŞTURULABİLİR

“Trabzonspor’la ortak bir proje oluşturduk. Maça hiç gitmemiş 40 kadını maça götürmek üzere bir proje sunduk. Sağ olsunlar kabul ettiler. Maça götürürken bize özgü bir farkındalık da oluşturmak istedik; kimisi çorap ördü, kimisi iğne oyası yaptı, kimi hasırını, kimi kazaziyesini getirdi. Amacımız; ‘Maça da gideriz ev ekonomimize destek de sağlarız’ bunu göstermekti. Gündeme geldik, ilgi de oldu. Bunu Trabzonspor’un da desteğiyle sürdürmeye çalışacağız. Belki bir tribünün sırf bu şekilde kullanılması güzel ve diğer takımlar için de örnek olabilir. Hiç maça gitmemiş çocuklar, mağdur olan kadınlar veya yaşlıları misafir eden sosyal tribün oluşturulabilir.”

GELENEKSELLEŞTİRECEĞİZ

“Hanımeli çarşısı açtık. Bu yıl 2’ncisini düzenledik. Burada da teşkilat olarak ulaşabildiğimiz 18 ilçemizden evinde üretim yapan kadınlar sergilerini açıp satış yaptılar. Bu yıl geçen yıldan daha fazla ilgi vardı. Kimi tereyağını, kimi sütünü, kimi evinde yaptığı turşusunu, baklavasını sattı. Az da olsa hanımlara katkı sağladık. Bize bu anlamda sergiye katılmak için sosyal medyadan ulaşan hanımlar da oldu. Onlar için de stant kurduk. Çok güzel ve verimli bir pazar oldu. Biz bunu gelenekselleştireceğiz.”

OMUZLARIMIZDA SORUMLULUK VAR

“Mahalle başkanlarımızla yakın temastayız. Trabzon genelinde yaklaşık 704 tane mahallemiz var. Mahalle başkanlarımıza görev yüklüyoruz. Bu göreve geldiğimizden beri omuzlarımızda ağır bir sorumluluk var. Mümkün olduğunca elimizden ne geliyorsa bunu yapmamız lazım. AK Parti Trabzon Kadın Kolları olarak, ildeki en büyük kadın sivil toplum kuruluşuyuz. Evet bir siyasi partiyiz ama neticede en büyük kadın sayısına ulaşan bir partiyiz. İl bazında 50 kişilik bir yönetimim var. 18 tane ilçe başkanım ve yönetimleri var, mahalle başkanları var. Yaklaşık 2000 civarında kadın platformuna sahibiz. Bu büyüklüğün hakkını en iyi şekilde vermek, dertlere derman olmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.”

GENEL MERKEZDE MÜLAKAT YAPILIYOR

İl ve ilçe kongreleri gündemde. Sizce il kadın kolları başkanlığında değişime gidilir mi?

“Kadın kolları olarak kendi işimizi yapmaya devam ediyoruz. Burada genel merkezimiz ne karar verirse biz de onların verdiği karar neticesinde çalışmaya devam edeceğiz. Önce ilçe kadın kolları kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Akabinde il kadın kolları kongremizi gerçekleştireceğiz. Genel merkezimiz hem bizim hem ilçelerimizin tek tek ilçe başkanlarını çağırıyor. İlçe kadın kolları başkan adaylarımızı götürüyorum. Genel merkez kadın kolları başkanımız mülakat yapıyor. Uygun olan adayların mazbatasını veriyor ataması yapılıyor. İlimize dönüp ilçenin yönetimiyle alakalı çalışmalar yapıyoruz. Mülakatını bu sefer biz yapıyoruz. Kongrelerimizi nasipse bu şekilde tamamlayacağız. Ben kadın kolları başkanı olarak hiç kongre yapmadım. Ama onun öncesinde gençlik kollarından geldiğim için görev yaparken kongre sürecini atlattım. Genel merkezimiz ne derse biz de ona uymaya mükellefiz.”

NE İSTERSENİZ DESTEK OLALIM

İlçe belediye başkanlarının ve büyükşehir belediye başkanlarının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

“Kadın kolları olarak belediyelerden çok destek alıyoruz. En son genel merkezde yerel yönetimler şurası yapıldı. Kadın belediye meclis üyelerimizle ve ilçe başkanlarımızla oraya gittik. Trabzon olarak bir stant açtık. Belediye başkanlarımı arayıp ‘bize destek olur musunuz’ diye sorduğumda ‘ne isterseniz destek olmaya çalışalım’ dediler. Hem büyükşehir belediye başkanım Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanım Ahmet Metin Genç ve tüm İlçe belediye başkanlarım bize sonsuz desteği sağladı. Sadece Ankara programı için değil burada yaptığımız etkinliklerimizde de birçok destekleri üzerimizde oluyor. Ben onlardan çok memnunum, inşallah onlar da bizden memnundurlar. Biz uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.”

TRABZON BOL BAKANLI MEMLEKET

Milletvekili ve bakanlardan istek ve taleplerinize karşılık bulabiliyor musunuz?

“Trabzon milletvekillerimizle de uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Her programlarımıza davet ediyoruz, katılıyorlar. Ankara’ya gittiğimizde de bize sonsuz destekleri oluyor. Trabzon bol bakanlı bir memleket. Geçen yıl ilçe başkanlarımla beraber Ankara seyahati planlamıştık. 4 bakanımızı da ziyaret etmiştik. Özellikle ilçeleri konuşma fırsatı yakaladık. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak beyi makamında ziyaret ettiğimizde ekonomiyle alakalı geniş çaplı bir söyleşi yaptı bize. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyle yatırımları konuştuk. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank beye Trabzon özelinde yatırımları, kalkınma ajansı faaliyetlerini sorduk. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan beyle de görüştük. Zaten sürekli Trabzon’a gelip gidiyorlar. Ziyaretlerinde de kendileriyle konuşuyoruz. Biz şanslı bir teşkilatız. Hem bakanlarımız, hem milletvekillerimiz, hem belediye başkanlarımız, en başta da il başkanımızla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.”

EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM

Sizce Trabzon’un en büyük sorunu ne?

“Trabzon’un en büyük sorunu istihdam oranlarının istediğimiz seviyede olmayışı. Bunu özellikle gençlerde gözlemliyoruz. Çok dinamik, kıpır kıpır ve üretken bir genç nüfusumuz var. Geçen haftalarda organize sanayide fındık ve tekstil fabrikasına ziyarete gittim. Hep kadınlar çalışıyordu. Vakfıkebir’de süt ürünleri fabrikası var, Çarşıbaşı’nda balık fabrikası var, Şalpazarı’nda şapka dikim fabrikası var ve kadınlar çalışıyor. Her ilçede aslında çeşitli sektörlerde yatırımlar yapılıyor. Ben önümüzdeki dönemde işgücü piyasalarının daha da canlanacağından eminim.”

ERKEKLER DE DESTEK SAĞLIYOR

Trabzon’da bir kadın olarak siyaset yapmanın zorluğu var mı?

“Trabzon kadını çok çalışkan. Kadın esnaf sayısı, kadın girişimciler son dönemde ciddi artış gösterdi. Kadın STK anlamında Trabzon zengin bir memleket. Biz de yerimizde duramıyoruz, sahada olacağız, ilçelerimize gideceğiz, sahada hanımlarla veya engelli aileleriyle beraber olacağız. Yani hareketli bir yapıya sahip olduğumuz için bizde dur durak yok. Siyaset yapmak da bence bu anlamda Trabzon’da çok zor değil. Burada kadına sonsuz destek var. Kadın evinde otursun, evinde otursun, yemeğini yapsın, bir siyasi platformda yer almasın algısı Trabzon’da hiçbir zaman olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Türk kadınına siyasetin önünü açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bize erkekler de destek sağlıyor. Seçimlerde evlere giren, kapıları çalan biz kadınlarız. Erkek egemen siyaset Türkiye’de var ama neticede bunun kapısını aralayan da AK Parti hükümeti oldu.”

2023 EKİBİNİ SEÇECEĞİZ

İktidarınızda genelde her dönem kadın milletvekili oldu. Sizin de öyle bir hedefiniz var mı?

“Ben üniversiteyi bitirdikten sonra gençlik STK’sında görev yapıyordum, ardından gençlik kollarına geçtim. Sonra ana kademede yer aldım. Sayın Haydar Revi başkanımızla görev yaptıktan sonra Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu’nun yönetimine dâhil oldum. Sonra zaten kongreye gittik Bahar Hanım adaylığını koydu ve milletvekili seçildi. Sonrasında da uygun görülüp atamam İl Kadın Kolu başkanı olarak yapıldı. Siyaset anlamında ‘elimden gelenin en iyisini yapayım’ düsturuyla çalıştım. İlçeleri tamamladıktan sonra eğer benimle devam kararı alınacaksa aynı şekilde yönetimimi de bu şekilde seçip 2023 yılında devam edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sonra takdir ne şekilde olursa o şekilde zaten yolumuza devam ederiz.”

BEİS GÖRMÜYORUM

Trabzon’da CHP İl Başkanı, baro başkanı ve birçok STK başkanı kadın. Bunlarla ilişkileriniz nasıl?

“STK’ların yaptığı ortak programlarda bir araya geliyoruz. Bunda bir beis görmüyorum. Kadınlarla alakalı ortak ne varsa tabi ki bir araya geleceğiz. Ortak program ve projeler oluyor. Eğer Ankara’da bir program yoksa ben katılmaya çalışıyorum. Ben katılamazsam il başkan yardımcılarımı yönlendiriyorum. Trabzon hepimizin. Ortak paydada çalışıyoruz. Eğer ortak paydamız kadınsa tabi ki.”

ŞOV YAPMAK ŞİDDETİ ÇÖZMÜYOR

“25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ ile alakalı yürüyüşümüz oldu Trabzon’da. Öğretmen evinin önünden başlayarak meydan istikametine doğru yürüyüş yaptık. Atatürk anıtının önünde de basın açıklaması gerçekleştirdik. Sadece bedensel olarak değil psikolojik şiddetler de var. Kadına yönelik şiddetle alakalı eğitimler ve seminerler düzenlenebilir. Kadınların haklarıyla alakalı bir farkındalık çalışmaları yapılabilir. Geçen mecliste CHP’li bir milletvekili elini masaya vurarak şarkı söyledi. Tabi ki öyle bir mücadele öyle farkındalık değil. Yapacağımız çalışmaların farkındalığı olmalı bence. Şov yapmak kadına yönelik şiddeti çözmüyor.”

SONNOKTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.