FIFA'dan Trabzonspor'a transfer yasağı

FIFA, Matus Bero transferinde oyuncunun kulübüne zamanında ödeme yapılmadığı gerekçesiyle Trabzonspor'a bir dönem transfer yasağı cezası verdi.

08 Mart 2018 Perşembe 16:12
FIFA'dan Trabzonspor'a transfer yasağı

 Aldığı başarısız saha sonuçlarının yanı sıra ekonomik sıkıntılarla da boğuşan Trabzonspor'a FIFA'dan transfer yasağı geldi. Ancak bordo-mavili kulübün FIFA ile görüşüp sorunu çözeceği ve yasağı kaldıracağı öğrenildi. 
Bundan önceki dönemlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılarla gündeme gelen Karadeniz ekibi, transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı. FIFA; Bero, Slovakya'nın Trencin kulübü ve Trabzonspor arasındaki hukuki süreçle ilgili kararını verdi. FIFA, Bero'nun transferi için Trencin kulübüne zamanında yapılmayan ödemeden dolayı Trabzonspor'un 2018-19 sezonu yaz döneminde transfer yapmamasına karar verdiği yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderdi. 
TFF'ye gelen yazı üzerine harekete geçen Trabzonspor'un, sorunu en kısa zamanda çözüp transfer yasağını kaldıracağı bildirildi. 

Bordo-mavili ekip, 2016 yılında Trencin'de forma giyen Matus Bero’yu kadrosuna katmış ve Bero transferi için Slovak ekibine 2,5 milyon Euro ödeyeceğini KAP’a bildirmişti. Karadeniz ekibi 22 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzalamış ve yıllık 450 bin Euro ödeyeceğini açıklamıştı. Bero, Trabzonspor formasıyla Süper Lig’de çıktığı 11 maçta 1 gol kaydetti. 

Son Güncelleme: 08.03.2018 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.