Karaman ,kupada da ligde de kazanmak istiyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan ve 4-1'lik galibiyetle sonuçlanan Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

24 Aralık 2018 Pazartesi 09:13
Karaman ,kupada da ligde de kazanmak istiyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan ve 4-1'lik galibiyetle sonuçlanan Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Konuşmasına teşekkürle başlayan Teknik Direktör Ünal Karaman, ''9 bin taraftarımızın cezalı olduğu bir ortamda bizlere güvenen, inanan ve tribünleri dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Ekranları başında dua eden, forma aşkı yaşayan sevenlerimize çok teşekkür ediyoruz. İkinci bir teşekkür sezon başından beri takım olma yolunda ne yapmaları gerekiyorsa özverili bir şekilde çalışan, yerli - yabancı - kontenjan oyuncusu o özveriyi gösterip çoğu müsabakada sakat oynayıp o forma için gereken her şeyi yapan tüm oyuncularıma ve sıkıntılı başladığımız bir süreç içerisinde her şeye rağmen mücadelenin güzelliğini gösterip iyi bir sonuçla ilk yarıyı kapatmamızı sağlayan futbolcularımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de değerli Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize. Her türlü ortam içerisinde hiçbir sıkıntıyı bize hissettirmemek için son derece özverili çalıştılar. Bu özverinin karşılığında da kendilerine inanan bir kitle oluşturdular. Bütün bu teşekkürlerden sonra; bugün evet zorluklarımız vardı. Önemli ve kilit bölgelerde eksik oyuncularımız vardı ama takım olmak böyle bir şey. Onların yerine kullandığımız oyuncular o samimi gayretlerini, duruşlarını gösterdiler ve bize bu mutluluğu yaşattılar. Kazandığımız için mutluyum'' dedi.

''BİR HAMLE BÜTÜN MÜCADELEYİ TAÇLANDIRIR!''

Bir basın mensubunun puan kayıplarını sorması üzerine ise Karaman, ''Kaybettiğimiz her maçtan sonra aynı şeyleri söylüyorum. Kaybetmeyi sevmiyorum. Üzüldüğümüz müsabakalar var. Ben 1996 yılını hala unutmuş değilim. Bazen acısı hala içime kor gibi oturur ama spor işi maalesef böyle bir iş. Önemli olan mevcut hatalardan ve acılardan ders çıkartarak geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmek. Ben en yakın yaşadığımız Beşiktaş maçı için söyleyelim; futbolcularıma hep 'inisiyatif kullanın' diyorum. Bu takım disiplininden kopmak değildir. 100 dakikalık oyunda bazen 1 saniye rakipten önce düşünmek, rakipten önce hamle yapmak bütün o vermiş olduğunu mücadeleyi taçlandırır. Basit kaybettiğimiz puanlar olduğunu söyleyebilirim. O beni üzdü'' şeklinde konuştu.

''BAŞKA OYUNCULARIMIZDAN FAYDALANMAYA ÇALIŞACAĞIZ!''

Onazi'nin sağlık durumuyla ilgili olarak ise Karaman, ''Birkaç toplantıdır en büyük sıkıntımızın bu arkadaşlarımızın kapasitelerinin üzerine çıkarak mücadele etmeleri diye ifade etmiştim. Sosa'nın sakatlığı da o yüklemenin etkisidir. Bugünkü Onazi'nin sakatlığı da öyle. Maç önceleri ben bunları mazeret olur diye konuşmuyorum ama 3 tane oyuncum serumla çıktı sahaya. Kucka bir sakatlıktan döndü, Sosa bizim için önemli bir oyuncuydu. Bugün baktığımız zaman Sosa da yok Onazi de yok. Ne yapacağız mazeret mi üreteceğiz. Başka oyuncularımızın başka yeteneklerinden faydalanmaya çalışacağız. Belki oyun karakterimizi değiştireceğiz, belki bir farklılık yapacağız ama elimizdeki en doğru oyuncularla birlikte aklı ve yüreği saha içinde olan oyuncuları seçeceğiz. Dışarıdaki arkadaşları da onları destekleyecek ve bu durumu bir handikap olarak görmeyeceğiz'' dedi.

''KUPADA DA LİGDE DE KAZANMAK İSTİYORUM!''

Şampiyonluk söylemi için ise Karaman, ''Ben hiçbir zaman için skor hocası olmadım. Kendi doğrularımızla, inanmış başkanımız, yönetimimiz ve çalışan profesyonellerimizle bir futbol doğrusu yapmaya çalışıyoruz. Futbol doğrusunun oluşturduğu bir sinerji var. Bu sinerjide görüyoruz ki birçok insanın kısmi bencillik yaşadığını gördük. Skor var birçok şey doğru, skor yok birçok şey yanlış denildi. Trabzonspor oynadığı her müsabakaya kazanmak için çıkar ama bu demek değildir ki her şeyiyle hazır olmuş bir Trabzonspor'un, ayakları yere sağlam basacak tertemiz bir karın üzerinde yürümesi gibi düşünün... Ayak izlerine basmadan yürüyen, gümbür gümbür, her şeyiyle hedeflerini koymuş, planlı, sistematik bir çalışmanın ürünü olarak bir beklenti içerisinde olmasını daha akılcı bulurum. Birileri hangi kelimeyi kullanırsa kullansın, ben o kelimeyi kullanmayacağım. Bizim ilk yarımız bitti, kupa maçıyla başlayacağız daha sonra oynayacağımız Başakşehir maçı var. Kupada da kazanmak istiyorum, ligde de kazanmak istiyorum. Benim hedefim budur'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.