İhtiyacımız ekoturizm

TMMOB İç Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, Trabzon turizmini atağa geçirecek bir eko turizm projesi sundu ancak proje dikkate alınmadı. Trabzon İl Kültür Turizm Müdürü Ayvazoğlu, “Buna ihtiyacımız var” dedi.

10 Haziran 2019 Pazartesi 09:25
İhtiyacımız ekoturizm

ALTERNATİF ARANIYOR

Turizmin bacasız sanayi olarak görüldüğü Trabzon’da mevcut turistik alan ve faaliyetlerin geliştirilmesi yönünde çalışmalara ihtiyaç doğdu. Uzungöl, Sümela Manastırı, Trabzon Müzesi, Sera Gölü gibi destinasyonların geçici sürelerle ziyaretçi ağırlayamaması turistleri alternatif alan arayışına yöneltti. Trabzon’daki meslek odaları bu arayışlara ithafen eko turizm önerisinde bulunarak bunun kültürümüzü de yaygınlaştıracağını belirtti.

PROJEMİZ HAZIR

Çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten eko turizm ile sürdürülebilir bir kalkınma oluşacağını vurgulayan TMMOB İç Mimarlar Odası Başkanı Muhittin İnce, “Trabzon’daki tarihi evlerin butik otellere dönüştürülmesiyle yeni destinasyonlar oluşturulmalı. Bizim de Tonya ilçesinde eskiden Rum nüfusunun yoğun olduğu Kumyatak Vadisi’ndeki 375 taş evin butik otellere dönüştürülmesine yönelik projemiz var” diye konuştu.

MUAZZAM FAALİYET

Eko turizm faaliyetlerinin hem vatandaş için gelir kapısı olacağını hem de turizmin devamlılığını sağlayacağını ifade eden İnce, söz konusu projeyi sunmalarına rağmen harekete geçilmediğini kaydetti. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise, Artvin Maçahel örneğini vererek, “Bizim de en büyük ihtiyaçlarımızdan birisi, muazzam bir turizm şekli. Biz de başlamalı ve kültürümüzü coğrafyamızı tanıtmalıyız” dedi.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.