Ak Parti sahada Muhalefet pusuda!

31 Mart’ya yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti’den Trabzon’da 102 aday resmen belediye başkanlığı için aday adayı başvurusunda bulunurken muhalefet partileri ise beklemeyi tercih ediyor.

19 Kasım 2018 Pazartesi 09:33
Ak Parti sahada Muhalefet pusuda!

BÜYÜKŞEHİR’E 7 TALİP
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Trabzon’da AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için 7, ilçe belediye başkanlıkularına aday adaylığı için ise 95 isim resmi başvuru yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Türkay Gümüş, Mehmet Atalay, Davut Çakır, Ergin Aydın, Mustafa Yaylalı, Mazhar Yıldırımhan ve Ayşe Sula Köseoğlu aday adayı oldu.

TEMAYÜL GERÇEKLEŞTİ
Resmi başvuruda bulunan aday adaylarının dışında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İl Başkanı Haydar Revi, eski bakanlar Faruk Özak ve Erdoğan Bayraktar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in isimleri de adaylık için gündemde. AK Parti Trabzon teşkilatı temayülünü de dün gerçekleştirdi.

CANALİOĞLU İTTİFAKI
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gündeminde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ilk isim Burhan Çuhadaroğlu. İYİ Parti’de ise Prof. Dr. Atakan Aksoy’un ismi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünülüyor. Olası bir ittifakta ise CHP ve İYİ Parti’nin Trabzon eski Milletvekili ve Trabzon eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu isminde mutabakat sağlaması bekleniyor.

ADAYLAR NETLEŞECEK
Ortahisar Belediye Başkanlığı için de aday adaylıklarını açıklayan isimler arasında Murat Zeki Solak, Faruk Kanca, Hasan Kamil Velioğlu, Hüseyin Turan, ve Hasan Kahveci yer alırken CHP’den ise Salih Akyüz ile Ali Yazıcı göreve talip oldu. Muhalefet partilerinin, öncelikle AK Parti’nin il ve ilçe adayını netleştirdikten sonra adaylarını şekillendireceği öğrenildi.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.