Altı çöplük üstü park!

Trabzon’un Araklı ilçesi Kaşıkçı mevkiinde tekniğe aykırı bir şekilde yapılan hafriyat dolgusu tepki toplayınca Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, bu alanı doldurup parklar yapacaklarını söyledi

21 Aralık 2018 Cuma 09:21
Altı çöplük üstü park!

TEPKİ TOPLADI

Trabzon’un Araklı ilçesi Kaşıkçı mevkiine Araklı Belediyesi tarafından dökülen hafriyat malzemelerinin tepki çekmesinin ardından Belediye Başkanı Recep Çebi’nin yaptığı açıklama tepkilerin büyümesine neden oldu. Çebi, alanın belediyeye ait olduğunu dökülen hafriyat üzerine dolgu yaparak söz konusu alana dinlenme mekânları ve parklar yapılacağını aktardı.

YETKİLİLER GÖREVE

Çebi’nin bu açıklaması, Büyükşehir Yasası ile hafriyatların sadece Büyükşehir uhdesinde belirlenen hafriyat döküm sahalarına dökülebilecek olması ve alanda dolgu tekniklerine aykırı bir şekilde çalışma yapılması nedeniyle eleştirildi. Söz konusu alan için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürleri göreve çağrıldı.

TRABZON’A İHANET

Kaşıkçı mevkiine hafriyat depolanmasını değerlendiren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Vildan Özmen, “Trabzon’daki belediye başkanlarının dolgu yapma hevesini anlamış değilim. Bunun gibi tekniğine uygun olmayan dolguların yapılması önce çevreye sonra Trabzon’a ihanettir ve bence affedilmemelidir” ifadelerini kullandı.

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 21.12.2018 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.