Başkan Bankoğlu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

 Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu, 8 Mart Türkiye‘de ve dünyanın pek çok ülkesinde, kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri gündür.

05 Mart 2021 Cuma 16:51
Başkan Bankoğlu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

(TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu, oda sekreteri Dilek Denizci ve sayman Sena Sağlam “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, 8 Mart Türkiye‘de ve dünyanın pek çok ülkesinde, kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunlarına dikkat çekmek için bir araya geldikleri bir gündür. Mart 1857 tarihinde ABD‘nin New York kentinde kadın işçilerin düşük ücret ve insanlık dışı çalışma koşulları altında çalışmaya karşı yaptıkları grevde katledilen kadın işçileri; her türlü sömürü, şiddet ve baskıya maruz kalan bütün kadınlar nezdinde saygıyla anıyoruz.

Türkiye‘de ilk kez 1921 yılında kadınlar tarafından "Emekçi Kadınlar Günü"olarak kutlanmaya başlayan 8 Mart; 1990′lı yıllarda kadın kuruluşlarının sayı ve çeşitliliğinin artması ile beraber daha geniş bir katılımla kutlanılır oldu. Erkekler ile birlikte dünyayı ve aklı anlamlandıran kadınların yaşadığı çok yönlü sorunları toplum bilincine çıkararak gerçek çözümlerine yönelerek, kadınların her türlü aşağılanmalarını ve ayrımcılıklarının kökten çözülmesi için özenli davranmak ve çözüm bulmak zorundayız. Maalesef kadınlar dezavantajlı grup haline getirilmekte ve ötekileştirilmektedir.

gönül isterdi ki...tarlada çalışan kadın bir günlüğüne dahi olsa çalışmasın.....

gönül isterdi ki... sinemaya gitti diye bir kadın kardeşi tarafından öldürülmesin...

gönül isterdi ki....kocası ölünce sorgusuz sualsiz, kocasının kardeşiyle evlendirilmesin....

gönül isterdi ki....ensest kurbanı olmasın....

gönül isterdi ki.....en yakınları tarafından eşya gibi pazarlanmasın...

gönül isterdi ki....aile içi eğitime öncelikli kız çocuklarından başlansın....

gönül isterdi ki....8 mart çiçekleri..sadece dr.kadın..mühendis kadın..öğretmen kadına gitmesin....

gönül isterdi ki.....bankacı,öğretmen,avukat kadınlar şiddete uğradığında sessiz kalmasın...

gönül isterdi ki....kendimiz çalıp ,kendimiz söyleyip ,kendimiz dinlemek zorunda kalmayalım...

Ülkemizde de, fuhuşa sürüklenen kadınların, kız çocuklarına cinsel istismar vakalarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Töre cinayetleri utanç verici yüzünü bizlere göstermeye devam etmektedir.

Son Güncelleme: 05.03.2021 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.