Başkan Çiçek: ‘Bolluk, Bereket Ayında Vatandaşa Yoksulluk Çektirecekler’

22 Mart 2022 Salı 14:39
Başkan Çiçek:  ‘Bolluk, Bereket Ayında Vatandaşa Yoksulluk Çektirecekler’

Deva Partisi Trabzon il başkanı Kubilay Çiçek ete yapılan büyük zam ve pide fiyatlarındaki belirsizlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Kubilay Çiçek yaklaşan ramazan ayı ile ilgili vatandaşın çektiği büyük sıkıntılara dikkati çekerek şunlara değindi;

Bildiğiniz üzere dün Et ve Süt Kurumu mağaza satış fiyatlarında zam yaptığını duyurdu. Kurumun sitesinde yer alan yeni listeye göre sığır kıymanın kilosuna yüzde 48 üzerinde ZAM yapılarak 83 liraya yükseldi. Kırmızı et ürünlerinin tamamına da yüzde 47-48 civarında bir artış yapıldı. Beyaz etlerdeki zam oranları yüzde 14-15 üzerinde oldu. Şehrimizde Pide fiyatlarının 7 ila 10 TL arasında bir fiyatta olması bekleniyor. Peki vatandaş ne yapsın? Elektrik ve Doğal gaza gelen, ve şuan vatandaş hariç ülke gündeminden çıkmış olan %127 zam ile ateş düşen mutfaklarda şimdi nasıl aş pişecek? Daha doğrusu bu son zamlarla o tencerelerde ne kaynayacak? Marketlerdeki faiş fiyatlar, akaryakıt zamları ile adeta uçan Pazar fiyatlarına değinmek bile istemiyorum. Bugün şehrimizde 550 gr bir pidenin 10 TL civarında olması bekleniyor. Vatandaş artık bırakın eti, sütü yağı ekmeği bile almakta zorlanacak.

ÜRETİCİDE YÜKSEK FİYATLARDAN İSYANDA

Kubilay Çiçek zamların yanlış tarım ve hayvancılık politikalarınla bu hale geldiğini belirtirken şunları söyledi;

Bu zamlardan tabi ki biz üreticilerimizi suçlamıyoruz. Mevcut iktidarın yanlış politikaları, bugün geldiğimiz bu noktanın tek mimarı. Türkiye’de hayvancılık sektörü 2018 yapılan korkunç ithalatın bedelini ağır bir şekilde öderken, besiciler son 3 yıldır zararına üretim yapıyordu. Yem fiyatlarının artmasıyla birlikte hayvancılıkta maliyetler daha da yükseltti. Senelerce ete zammın engellenmesi bugün ki büyük zammı kaçınılmaz yaptı. Bugün fırıncılarımıza baktığımızda ise geçen ramazan 110 TL ‘ye aldığı bir çuval unu bu ramazan 440 TL’ye alıyor. Bırakın diğer faktörleri ekmeğin ana ürününde fiyat böyleyken bunca zaman verilen kuruşluk zamlarla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Fırıncılar bu fiyattan halka ekmek vermeye utanıyor ama işletmesinde artık kapanmanın eşiğinde. Onlarda zam bekliyor ve 10 TL ‘nin altının mümkün olmadığını söylüyor. Peki kim bunca sorunun sorumlusu ? Mevcut iktidara ve şehri yönetenlere biz sormak istiyoruz ?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.