Başkan Kuvvetli, Mega Projeleri İktidara Sordu.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon’a söz verilen mega projeleri üzerinden iktidara yüklendi.

24 Ocak 2022 Pazartesi 10:50
Başkan Kuvvetli, Mega Projeleri İktidara Sordu.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli,Vizyon 2019,Trabzon Erzincan demiryolu,Güney Çevre Yolu,Yatırım AdasıTrabzon'da söz verilen projeleri tek tek sordu.

Sene 2009… AK Parti Trabzon’da yerel seçimler için ‘mega projesi’ olan Güney Çevre Yolu’nun sözünü verdi. Sene 2014 zamanın belediye Başkanı Prof. Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ‘Vizyon 2019’ adıyla vizyon projelerinin sunumu yaptı. “Vizyon 1: Güney Çevre Yolu yapılacak” dedi. Sene 2021 Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Ulaşım Master Planı toplantısında “Trabzon’un ulaşım denilince en önemli vizyon projelerinden birisi Güney Çevre Yoludur. Trabzon için olmazsa olmaz.” dedi. Sene 2022 bütçede bu sözün yeri de yok bu söz için ayrılan bir ödenek de yok. Ve…Sene 2022 bu sözü veren iktidar partisinin vekili diyor ki, “Güney Çevre Yolumuz Yatırım Programı’nda yer almadıysa teknik nedenlerden ötürüdür.” Biz de belirtmeliyiz ki; aynı teknik nedenler sizi iktidardan götürecek nedenlerdir. Vizyon adı altında ortaya koyduğunuz vizyonsuzluk, daha fazla iktidarda kalamayacağınızın göstergesidir. 

Sene 2013 binlerce kişiye istihdam kapısı olacak Yatırım Adası Projesi gündeme geldi. Seçimden seçime önemi anlaşılan ve seçimden seçime ziyaret edilen Trabzon halkına yine sözler verildi. Sene 2015 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Başta Süleyman Soylu Bey ve yeni arkadaşlarımızla hep beraber Trabzon'a bu yatırım adasının gelmesi için elimizden geleni gayreti göstereceğiz" dedi. Sene 2019 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon'un Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındığını ifade etti. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla resmen ilan edildiğini de belirtti ve Yatırım Adası'nın tamamının faaliyete geçmesiyle doğrudan 7, dolaylı olarak da 25 bin kişiye iş imkanı doğacağını açıkladı.  Sene 2022 Yatırım Programı’nda bu projenin de yeri yok.

Trabzon Erzincan demiryolu ile ilgili AKP iktidarında onlarca söz verildi.
Sene 2016 Binali Yıldırım, "Trabzon-Erzincan demiryolu Gazi M. Kemal Atatürk’ün vasiyetidir, Trabzon-Erzincan demiryolunu da inşallah 2023’e kadar biz yapacağız." Dedi
Sene 2020 yukarıda sözü geçen milletvekili, “ Trabzon Erzincan Demir yolu ne rafa kalkmıştır ne de araftadır. Trabzon Erzincan Demir yolu proje çalışmaları son sürat devam etmektedir.” dedi. Sene 2022 bu projenin de Yatırım Programı’nda yeri yok. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de “4 vekil olarak bu ay sonu bu konuyu Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz”diyor. Biz de diyoruz ki, aziz milletimiz artık mızrağın çuvala sığmadığının farkında. Bu ve bunlar gibi bir çok söz daha sadece söz olarak kaldı. Tekrar seçim vaadi olarak Trabzon halkının önüne getireceğiniz aşikar. 2002’den beri yetki elinizdeydi. Keşke yapsaydınız da biz de teşekkür etseydik. Ama bilmenizi isteriz ki artık milletimiz yalan vaatlerinize kanacak değil. 20 yıldır verdiğiniz sözleri milletimizin teveccühü ile biz yerine getireceğiz.

Son Güncelleme: 24.01.2022 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.