Başkan Zorluoğlu:Dedikleri gibi Trabzon'umuz zor şehir!

24 Temmuz nedeni ile basın mensuplarıyla buluşan Başkan Zorluoğlu gündemi değerlendirerek, “Trabzon zor bir şehir, ancak biz de bu şehrin bir parçasıyız” diye konuştu.

24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:57
Başkan Zorluoğlu:Dedikleri gibi Trabzon'umuz zor şehir!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla EYOF Parkı’nda Trabzon’da görev yapan basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Zorluoğlu basın mensupları ile buluşmasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Trabzon’a geldiğimde herkesin neredeyse ilk cümlesi ‘Trabzon zor şehirdir’ oldu. Ben de her şehrin kolaylıkları zorlukları vardır, Trabzon’u böyle değerlendirin demiştim. 3 ay sonra gözden geçirdiğimde hakikaten zor şehir olduğunu görüyoruz. İnsanı zor ama aynı zamanda kolay. Değişik yapısı var Trabzon insanının, biz de bunun parçasıyız. Yavaş yavaş bizde alışıyoruz, şehirde bize alışıyor. Yeni bir dönem başladı Trabzon Büyükşehir’de bizimle beraber. Bu dönemi hep birlikte yaşıyoruz.”



DAİRE BAŞKANLARINI 23’E İNDİRDİK

“Yeni yönetim anlayışını hakim kılıyoruz. İstişareye daha açık, şehrin ortak aklını kullanmaya daha yakın yönetim anlayışı olacak dedik ve bu yönetim anlayışını belediyede ve ilişkilerimizde oturtmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nde kurumsallaşma hamlesi başlattık. Teşkilat yapısını gözden geçirip, bazı değişiklikler yaptık. Mevcut 24 daire başkanlığı sayısı 23’e indi. TİSKİ’de de yeni daireler kurduk. Daha etkin şekilde çalışılması için en uygun yapıyı düşünüyoruz.”



ÖZ GELİRİMİZ ARTMALI

“Öz gelirlerimizle ilgili çalışmalarımız var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’dan gelecek paraya mahkum olması doğru değil. Öz gelirlerimizi arttırmamız lazım. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kiralık bir sürü yeri var. Bir takım yerlerimizi değerlendirerek öz gelir elde etme çalışmalarımızı başlattık. Tasarrufla birlikte öz gelirlerimizi arttırma gayreti içinde olacağız. Para olmadan vatandaşımızın beklediği önemli hizmetleri gerçekleştirme imkanımız yok.”

PROJELERE SAHİP ÇIKTIK

“Bütün projelere sahip çıktık. Tanjant’ta ki otopark, Öğretmen Evi, Cudibey İlköğretim Okulu ve Fatih Parkı’nın tamamlanması. Bizden önceki dönemle başlayıp bizim dönemimizde devam eden işleri süratle tamamlama gayreti içindeyiz. Geçen hafta İller Bankası toplantısında bu bahsettiğimiz işlerin kredisi çıktı. Beşirli’de ki koku meselesi uzun zamandır Trabzon’da gündem oldu. Artık bunu gündeminizden çıkartıyoruz. Orayla ilgili ihale yapıldı. İş teslim edildi ve başladı. Orada ki dere yataklarında ve kanalizasyon sisteminden kaynaklanan problem tümüyle ortadan kalkacak.”

YENİ SAHİL PROJESİ

“Trabzon sahili için proje çalışması yapıyoruz ve mesafe kat ettik. Trabzon sahili Ganita’dan Akyazı’ya kadar bu şehrin insanlarının ortak kullanım alanı. Bütün kesimlerle paylaştık. Benim arzu ettiğim, Ganita’nın düzenlenmesinden başlayarak Akyazı’ya kadar o alanın Gülcemal ile bütünleştirilerek Trabzon’a kazandırılması. İnsanlarımızın gönül rahatlığı içinde dolaşması. Dolayasıyla Trabzon’a elbirliği ile muhteşem sahil, ışıklandırması ve yeni sosyal donatı alanları ile, iskelelerle, bisiklet yolları Gülcemal’in katacağı değerle Trabzon muhteşem bir sahile kavuşmuş olacak. Trabzon’da Meydan’ın etrafını çevreleyen binaların cephelerini de yeniliyoruz. O çalışma yakında başlıyor.”



DOLMUŞLAR MODERNİZE EDİLECEK

“Dolmuşların modernizasyonu ile alakalı son aşamaya geldik. Biz şehrimize daha konforlu, yakışır dolmuşlar olsun istiyoruz. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafının ister istemez ekonomik kaygılarla dirençleri oluyor. Aşağı yukarı anlaşır hale geldik. Önümüzdeki yılbaşından itibaren, engellilere uygun, kışın ısınma problemi olmayan şehrimize yakışır dolmuşlarda son aşamadayız.”

AŞKALE ÇİMENTO SICAK BAKMADI

“Otogar ile ilgili Çimento Fabrikası yetkilileri ile görüştük ve yıkılan çimento fabrikasının alanı ile ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz, ne yapabiliriz diye konuştuk. Otogarın orada yapılması konusunda ilerleme kat edemedik. Çok arzu etmiyorlar. Biz de zorlamadık. Süratle Çimento Fabrikası’ndan kalan kalıntıların kaldırılmasını rica ettim. Orası tamamen temizlenecek. Otogar ile ilgili olarak geçen hafta Ulaşım Dairesi yaptıkları çalışmaları getirdiler. Değirmendere bu manada uygun lokasyon. Trenin, hafif raylının geleceğini düşündüğümüzde orası tam bir kavşak. Bence de Değirmendere bölgesinde yapılması gerek. Orada da tek yerimiz var, mevcut Otogar’ın bulunduğu alan.”

ELBETTE TEDBİR ALACAĞIZ

“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklandığımda ‘bu adam vali, gelecek etrafında korumalar olacak, vali gibi şehri yönetecek’ gibi eleştiri veya algı da oluşturuldu. Veya böyle bir beklenti oldu. Ben sivil bir adamım. Elbette tedbir alacağız. Ben 26 yıldır devlete hizmet eden biriyim. Elbette Büyükşehir Belediye Başkanı, eski Vali ve Kayyum olarak bir takım riskler taşınıyor. Devlet bizi istesek de istemesek de koruyor. Belediye Başkanı etrafında koruma ordusuyla geziyor diye böyle bir şey yok.”

Son Güncelleme: 24.07.2019 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.