Başsız sağlık

Sağlık kenti Trabzon’da 6 aydır Sağlık Müdürü yok!

25 Eylül 2018 Salı 09:06
Başsız sağlık

Sadece kamuya ait sağlık kuruluşlarında yılda 5 milyondan fazla kişinin muayene edildiği Trabzon’da İl Sağlık Müdürlüğü koltuğu 6 aydır boş. Neden?

5 MİLYON KİŞİ

Trabzon’da sadece kamu hastanelerine bağlı 13 sağlık kuruluşunda yılda 5 milyondan fazla kişiye sağlık hizmeti veriliyor. Yılda 70 bin yatan hasta, 1 milyon acil muayene hastası, 35 binden fazla da A,B,C grubu ameliyat kapasitesine sahip şehirde hastanelerin yatak doluluk oranının yüzde 80’i, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 91’i aşmış durumda.

SİYASET Mİ?

Hal böyleyken ve siyasilerin her daim, “Sağlık kenti” diye tabir ettiği Trabzon’da 6 aydır İl Sağlık Müdürlüğü koltuğu boş. Trabzon İl Sağlık Müdürü olarak görevde sadece 5 ay kalan ve 23 Mart’ta istifa eden Prof. Dr. Mustafa Yılmaz’ın ardından bu göreve atanacak bir isim bulunamadı. Bu boşluk siyasetin kurumu dizayn etme çabasından mı kaynaklanıyor?

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.