Bayraktar,patron ne derse o

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,Başkanlarıma hep söylediğim şu siz oda başkanısınız bende genel başkanım buranın patronu, değiliz buranın patronu çiftçidir patrona gereken saygıyı göstereceğiz ,gereken önemi göstereceğiz patron ne istiyorsa onu yapacağız kısacası " patron ne derse o"

04 Ekim 2019 Cuma 09:29
Bayraktar,patron ne derse o

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ordu ve Giresun’daki temaslarını tamamlamasının ardından geldiği Trabzon’da Akçaabat  Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

Zİyarete Türkiye ziraat odaları birliği yönetim kurulu  muhasip üyeleri Hasan Kozoğlu  Aslan Soydan,Türkiye ziraat odaları birliği Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Coşkun,Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Hikmet Eyüboğlu ,Ortahisar zirat odası başkanı Mustafa Bekar ,Ordu ve giresın ziraat odası başkanları ve oda üyeleri katıldı.

Fındıktaki tehlikeyi önceden gördük 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar burada yaptığı konuşmada fındıkla ilgili  Bu sene biz bir tehlikeyi gördük hastalık ve zararlılara rağmen rekoltenin geçen yıla göre bir miktar yukarıda olacağını anladık dedik ki piyasa o zaman fındık fiyatını düşürecek kimlerin düşüreceği belli ve üreticiyi mağdur edecekler bunu gördük,  hemen başkanlarımızla beraber bir strateji geliştirdik.Doğudan batıya bütün odalar açıklama yaptık Tmo'yu göreve çağırdık ve ilk defa hasattan önce fiyat ilan edildi.Bütün buna rağmen yine piyasayı düşürmeye kalktılar ,üreticimizi yönlerdikdik. Ziraat odaları büyük görev üstlendiler aman dedik piyasaya malı çıkarmayın , dikkatli hareket edin ,emanete fındık vermeyin dedik, Tmo'ya vermeye çalışın ondan sonra piyasa gene 15-17 tl civarına geldi.biraz daha dikkatli olsak kontrol edebilsek bilinki bu 17 TL üzerine çıkacak ve Tmo'nun verdiği fiyat tavan fiyat değil taban fiyat olacak .Tmo’yu sokmasak ne olur devlet fındığa sahip çıkmasa ne olur fındık 8 -10 tl olur

Üreticilerimize sesleniyoruz dayanabildiğiniz kadar dayanın

Bayraktar,Ben buradan üreticilerime seslenmek istiyorum acele etmeyin , işimiz kolay  değil . yani fındığı stoklamanın zorlukları var ihtiyacınızı biliyoruz ne kadar sıkıntı içersinde olduğunuzu biliyoruz , siz bunu keyifli olarak emanete bırakmıyorsunuz niçin bıraktığını biliyoruz ama dayanabildiğiniz kadar dayanın bu sizin menfatinize olur.bize yardımcı olursanız biz fındığı daha yukarılara taşırız.

Lobilerin önündeki en büyük  engel ziraat odaları 

Bayraktar,Bu lobilerin önündeki en büyük engel ziraat odaları .Ziraat odalarını kapatmak için ne gerekiyorsa yaptılar bugünde bu mücadeleyi veriyorlar ama güçleri yetmiyor, yetmeyecek .Biz mücadele etmeye devam edeceğiz, mücadele etmezsek fındıkta 400 bin fındık çiftçisi ailesi perişan hale gelir.

Karadenizi ihmal ederseniz karadeniz ayağa kalkar 

Alan bazlı gelir desteği konusundada büyük mücadele verdik 2012 de kaldırılmıştı dedilerki alternatif ürün ,söküm parası vereceğiz  kalktık gittik bakana tabi bize lazım olan hazine bakanıydı 1-1.5 saat nuh diyor peygamber demiyor  dedikki bakın karadenizi ihmal ederseniz karadenizi ayağa kaldırırsınız karadeniz aya kaldırmayın dedik bu can suyu dedik bunu vermezseniz mağdur oluruz dedi.bu mücadeleyi vermezsek bu para yoktu.Lütfen örgütünüzün arkasında durun.çiftçimizi hiç satmadık .üreticinin arkasında herkesin durması lazım biz risk aldık durmaya devam edeceğiz .bu şerefli görevden allah bizi uzak tutmasın.

Patron ne derse o 

Başkanlarıma hep söylediğim şu: siz oda başkanısınız bende genel başkanım buranın patro değiliz ,buranın patronu çiftçidir .Patrona gereken saygıyı göstereceğiz, gereken önemi göstereceğiz patron ne istiyorsa onu yapacağız

Devlet müdahele alımı yapmazsa üretici sanayicinin insafını kalır hayvanlar kesilmeye devam eder

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar  oda üyelerine süt ve besicilikte yaşanılan sorunlarla ilgili yaptıkları mücadele hakkında bilgilerde verdi.Bayraktar,Sütte temel problemiz şu: yem maliyetleri çok yüksek yani benim üreticim bir kilo süt satıyorsa bir buçuk kilo yem almalı, hayvancılığın sürdürülebilmesi için bu olmazsa olmaz şarttır ama şu an bir kilo süt bir kilo yem bu nedenle de hayvanlar kesime gidiyor.Bir de maliyetler önümüzdeki aylarda artacağı için yazdan çıkıp kış şartlarına girdiğimizde üretici daha sıkıntılı günler yaşayabilir. Biz et ve süt konseyine de seslendik fiyatları revize edin dedik.

Kazan kazan yok 

Bayraktar,Sanayici kazanırken benimde kazanmam lazım, kazan kazan yok. Ben beş yılda bir hayvanları kesime götürüyorum, sanayici tesis üzerine tesis kuruyor.Ben bu meseleyi yıllar evvel Tayyip bey başbakandı  başbakana götürdüm ve o zaman için süt sektöründe sömürü düzeni vardır bu sömürü düzenine lütfen son verin dedim.Benim hayvanlarım beş yılda bir kesime gidiyor dışardan boyuna hayvan geliyor. kimi destekliyoruz yabancı ülkelerin çiftçilerini finanse ediyoruz , destekliyoruz. Sanayiceler gözümüz yok bizde sanayi tesisleri olsun istiyoruz sanayi ile entegre olmalıyız aracılar aradan çıkmalı biz onları desteklerken onlar tesis kursun derken neden onlar bizi desteklemiyor buna son verin dedi.

Akçaabat ziraat odası başkanı Hikmet  Eyüboğlu ziyaretin anısına Genel Başkan Bayraktar'a Trabzonspor forması hediye etti.

Son Güncelleme: 04.10.2019 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.