Büyükşehir Vektörle Mücadelede Yaza Hazır

02 Haziran 2022 Perşembe 15:35
Büyükşehir Vektörle Mücadelede Yaza Hazır

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vektörle (hastalık yayan canlı) mücadelede kış mevsimi hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir ekipleri, yaz mevsimi boyunca sorun yaşanmaması adına vektörle mücadele konusunda etkin çalışma gerçekleştirecek.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde daha rahat bir yaz mevsimi geçirilmesini sağlamak adına sivrisineklerin kışlak alanı olan rögar, kirli su, yağmur suyu, bakslar ve menfezlerde vektörle mücadele çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan 10 ekip ile 18 ilçenin rögar, kirli su ve yağmur suyu giderleri ilaçlanarak, vektörle mücadele çalışması yürütülüyor.
 
18 İLÇEDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, Trabzon’u daha temiz daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek ve toplum sağlığını korumak adına, 18 ilçemizde vektörle mücadele çalışmalarına yoğun şekilde devam etmektedir. Kentimizde vektörle mücadele hizmeti ile sivrisinek, karasinek, fare vb. gibi vektör (taşıyıcı) popülâsyonların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması hedeflenmektedir.
Büyükşehir Belediyesi olarak 5 Teknik Personel, 1 Büro Personeli, 32 Uygulayıcı Personel, 5 Şoför ile 7 çift kabin kamyonet (transit), 5 çift kabin kamyonet (l 200), 3 otomobil (saha kontrol aracı), 7 mistblower ve 5 pülverizatörlü ULV araç üstü ilaçlama makineleri ile yaz sezonuna hazırız. Vatandaşlarımız da şikâyet ve taleplerini “Alo 153” numaralı hattımızı arayarak bizlere iletebilirler” ifadeleri kullanıldı.
 
YAPILAN ÇALIŞMALAR ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI;
Sivrisinek Larva Mücadelesinde;
Kayıtlı larva nokta sayısı: 2.314
Yağmur suyu kanalları ve rögar sayısı: 8.000
Toplam ilaçlanabilir sivrisinek larva nokta sayısı 10.314’tür.
 
Sivrisinek Uçkun Mücadelesinde;
Kasım-Aralık 2021 ve Ocak-Mayıs 2022 tarihleri arasında toplam 428 saat kanal sisleme, toplam 22 saat termal sisleme çalışması gerçekleştirildi.
 
Kemirgen (Fare ve Sıçan) Mücadelesinde; 
Kasım-Aralık 2021 tarihlerinde 2.439, Ocak-Mayıs 2022 tarihlerinde 2.664 nokta olmak üzere toplam 6.103 noktada çalışma yürütüldü.
 
Kültürel Mücadele Kapsamında;
18 ilçe Kaymakamlıklarında ‘Vektörle Mücadele’ konulu muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 18 ilçede toplam 37 pilot ortaokulda vektörlerle mücadele konulu seminerler gerçekleştirildi. Vektörle mücadele konusunda ilaçlama personellerine her ay kurum içi eğitimler düzenlenmektedir.

Son Güncelleme: 02.06.2022 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.