Chp'li vekil Kaya'dan coronavirüs uyarısı!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Trabzon’daki Coronavirüs şüphelerini sordu. Kaya, “İranlılar başta olmak üzere Arap turistlerin seyahatlerinde çok yoğun biçimde tercih ettiği Trabzon, Korona virüsünün görülme olasılığının yüksek olduğu illerimiz arasındadır” dedi.

18 Mart 2020 Çarşamba 13:34
Chp'li vekil Kaya'dan coronavirüs uyarısı!

Coronavirüs vaka sayısının 98’e çıkması ve bir hastanın Coronavirüs’ten hayatını kaybetmesi sonrası Trabzon’da hastanelere Coronavirüs şüphesiyle başvuranların sayısını ve akıbetini öğrenmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorularını yönelten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

İRANLILAR VE ARAP TURİSTLER TRABZON’A SIK GELİYOR

“Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak 130’dan fazla ülkede görülen Korona Virüsü (Kovid-19) dünya çapında ölümlere neden oldu ve küresel bir tehdit halini aldı. Dünya üzerinde şu ana kadar belirlenen 170 binin üzerinde Korona Virüsü vakasından büyük çoğunluğu Çin, İtalya ve İran’da olmak üzere 7 binin üzerinde vaka ölümle sonuçlanmıştır. Tüm çabalara karşın artarak devam eden Korona Virüsü vakaları, 11 Mart tarihinden itibaren ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Şu ana kadar vaka sayısı 47 olmakla birlikte, buna her geçen gün yeni vakaların eklenmesi insanlarımızı tedirgin etmektedir. İranlılar başta olmak üzere Arap turistlerin seyahatlerinde çok yoğun biçimde tercih ettiği Trabzon, Korona Virüsünün görülme olasılığının yüksek olduğu illerimiz arasındadır. Bu nedenle Korona Virüsü tehdidine karşı Trabzon’a özel acil önlemler alınması ve olası hasta sayısı da göz önünde bulundurularak yeterli sayıda gözlem ve tedavi üniteleri açılması gerekmektedir.” Trabzon’daki Coronavirüs vakalarına ilişkin Ahmet Kaya’nın Sağlık Bakanına yönelttiği sorular ise şöyle;

1- Trabzon’da Korona Virüsü taşıdığı şüphesiyle gözetim altında tutulan hasta var mıdır? Varsa sayısı kaçtır? Bu hastalardan kaçı taburcu edilmiştir, kaçının gözetim süreci devam etmektedir?

2- Trabzon’da bugüne kadar toplam kaç kişiye Korona Virüsü (Kovid-19) testi yapılmıştır? Test sonucu pozitif çıkan hasta var mıdır?

3- Trabzon’da olası Korona Virüsü vakalarına karşı karantina ve tedavi üniteleri hazırlanmış mıdır? Hazırlanmış ise, bu üniteler hangi hastanelerdedir?

4- Korona Virüsü vakalarının karantina ve gözetim altında tutulabilmesi için Trabzon’daki toplam oda ve yatak kapasitesi kaçtır?

5- Umreden dönen kafilelerden gözetim altında tutulan vatandaşlarımız arasında Trabzonlular var mıdır?

6- Trabzon’da Korona Virüsüne karşı Sağlık Bakanlığınca alınan başlıca tedbirler nelerdir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.