Çocuklara kıymayın

Dövizdeki dalgalanma minik çocukların hayatlarını karartmasın

30 Ekim 2018 Salı 09:02
Çocuklara kıymayın

Bir yanda Trabzonlu Elif diğer tarafta Gümüşhaneli Zeynep Mine… İkisi de dünya tatlısı olan işitme zorluğu çeken bu kızlar firma ile hastane arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ameliyat olamıyor 

ELİF HALA DUYMUYOR

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan üç çocuk sahibi Ahmet Satılmış (32) ve Nurcan Satılmış (32) çiftinin işitme kaybı olan küçük çocukları Elif’in mağduriyeti halen devam ediyor. Çocuklarının sağlığı için hastane hastane dolaşan aile, dövizdeki yükseliş nedeniyle firmalar ile hastaneler arasında ki anlaşmazlıktan dolayı bir türlü Elif’i ameliyat ettiremiyor. Bir günün bile çok önemli olduğu bir ortamda Elif aylardır duymuyor.    

PEK ÇOK AİLE MAĞDUR

Gümüşhane’de işitme kaybı yaşayan 3,5 yaşındaki Zeynep Mine Koyun da, ‘biyonik kulak’ olarak bilinen ‘koklear implant’ temin edilemediği için tıpkı Elif gibi ameliyat olamıyor. Asgari ücretle bir madende işçi olarak çalışan Ozan Koyun (26), "Kızım yaş sınırında olduğu için de bir önce ameliyat olması gerekiyor. Benim gibi sırada bekleyen birçok aile var” dedi. Devlet büyüklerinden yardım isteyen aileler, “Sesimizi, soluğumuzu kesmesinler” diyor.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.