Çömlekçi alelacele!

10 yıldır doğru dürüst adım atılmayan Çömlekçi’de çözüm dönüşüm alanını daraltmak ve acele kamulaştırmada bulundu. Şimdi vatandaşlara acil olarak orayı boşaltın denilecek.

06 Ekim 2019 Pazar 11:48
Çömlekçi alelacele!

PROJE TIKANIP KALDI

Trabzon’da 2009 yılında başlayan Çömlekçi dönüşüm projesi, 10 yılın sonunda tıkanıp kalınca çözüm dönüşüm alanını daraltmak ve acele kamulaştırmada bulundu. Büyük umutlarla ve etkileyici proje görüntüleriyle gün yüzüne çıkan proje 10 yılda hâlâ başlangıca yakın durumdayken Türkiye’nin dev projelerinden Avrasya Tüneli 5 yılda bitirilmişti. Kamuoyu, yerel yönetimlerce Çömlekçi’de büyük bir başarısızlığın olduğunu düşünüyor. Şimdi de Çömlekçi’deki vatandaşların evlerinin acil boşaltılması söz konusu…

HAK SAHİPLERİ KAPI ÖNÜNE

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt yaptığı açıklamayla süreci şu şekliyle özetledi: “10 yılı aşkın süredir Çömlekçi’de mesafe alamayan, eline yüzüne bulaştıran yerel yöneticilerimiz önce dönüşüm alanını 9 hektara düşürdü. Şimdi de Cumhurbaşkanı’nı devreye sokup kendi takdir ettiği miktarı bankaya yatırıp 15 gün içinde hak sahiplerini kapının önüne koyacak. Kimsenin mağdur edilmeyeceği, ultra lüks bir mahallede yaşanacağı sözlerinden, paran bankada boşalt evini durumuna.”

sonnokta gazetesi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.