Eğitimdeki sorunların çözülmesi birinci önceliğimizdir

Eğitimdeki sorunların çözülmesi birinci önceliğimizdir diyen CHP Trabzon Milletvekili adayı Ahmet Kaya, “Nitelikli, üretken, düşünen, sorgulayan milletine ve memleketine faydalı insan yetiştirmenin nitelikli eğitimle olabileceğini biliyoruz. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın desteklemek amacıyla duyarlı eğitimcilerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklaması ve yürüyüşe katıldık” dedi.

01 Haziran 2018 Cuma 11:11
Eğitimdeki sorunların çözülmesi birinci önceliğimizdir

Bir akşam bir kişinin “TEOG kalkmalı’ diyerek eğitim sisteminde değişikliğe gidilmişti. Eğitimin yap boz tahtasına çevrilmesi ve çocukların geleceğinin belirsizliğe sürüklenmesini Trabzon Veli-Der Derneği protesto ederek Trabzon’da yürüdü. Uzunsokak’tan başlayan yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili adayları, Ahmet Kaya, Nuri Aydın, Sunay Kurtoğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun eşlik etti.

ARTIK YETER DİYORUZ

AKP iktidarıyla en büyük çöküş eğitimde oldu diyen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Eğitimdeki sorunların çözülmesi birinci önceliğimizdir” dedi. Ahmet Kaya, “Nitelikli, üretken, düşünen, sorgulayan milletine ve memleketine faydalı insan yetiştirmenin nitelikli eğitimle olabileceğini biliyoruz. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın desteklemek amacıyla duyarlı eğitimcilerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklaması ve yürüyüşe katıldık. Çocuklarımızın ve memleketimiz geleceğinin yap-boz tahtasına çevrilmesine artık yeter diyoruz” ifadelerini kulllandı.  

EĞİTİMDEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Eğitimdeki sorunların çözülmesi CHP’nin birinci önceliği olduğunu belirten Ahmet Kaya, “Okullar tam gün olacak, fırsat eşitliği sağlanacak, eğitimde adaletsizlik son bulacak. Öğrencilere öğle yemeği, kırtasiye ve çanta ücretsiz verilecek, eğitim parasız ve nitelikli olacak. Öğretmen maaşları artacak, atanmayan öğretmen kalmayacak, çocuklar öğretmenlerine kavuşacak. KYK öğrenim kredisi faizleri silinecek, tüm sınavlara ücretsiz girilecek, öğrenciler rahat edecek. Yurtlarda tek kişilik odalar olacak, barınma sorunu ortadan kalkacak, yurtsuz üniversite kalmayacak” diyerek eğitimdeki politikalarını anlattı.

Son Güncelleme: 01.06.2018 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.