Ekmeğimizle oynamayın

Avrasya Pazar esnafı camiinin kurulacak oluşuna karşı olmadıklarını ancak kendilerine uygun yer gösterilmesini istiyorlar

22 Ocak 2018 Pazartesi 09:59
Ekmeğimizle oynamayın

Avrasya Pazarı alanını da içine alan yere Protokol Camii kurulacağından burası kaldırılacak. Pazardaki işyeri sahipleri kazandıklarıyla üç bin kişiye ekmek yedirdiklerini camiye karşı olmadıkları ama büyükşehir belediyesinin kendilerine hayatlarını idame edecekleri bir yer tahsis etmelerini istiyorlar. İşte Avrasya Pazarı esnafının görüşleri:

Avrasya Pazarı Dernek Başkanı Muzaffer Beşinci:

Avrasya Pazarının inşaatı 2005’te başladı biz esnaflar buraya 2006 yılı başında taşındık. Burada 353 esnaf mevcuttur. Pazarımızın kuruluşunda arkadaşlarımızın bazısı kredi çekip bir kısmı da mezar yerini satarak maddi destek sağladılar. Yani Avrasya Pazarı esnafın katkılarıyla hayata geçirildi. Belediyenin veya devletin parasal katkısı olmadı sadece arsası Trabzon Belediyesi’nindi. Sonuçta belediyenin kiracısıyız. Uzun uğraşlar sonunda pazarımıza yol aldık işlerimizin açılacağı günü beklemeye başladığımız günlerde akıllı kavşak yapılacağı gerekçesiyle yaya yolumuz kapatıldı. Bu sıkıntıyı tam atlatmışken camii yapılacak denilerek iyice muhasara altına alındık. Artık kiramızı ödeyemez vaziyetteyiz. Şunu diyeyim 2017 yılında belediyeye olan kira borcumuzun bir kısmını ödeyemedik. Konu hakkında esnafımızı bilgilendirdik.

VİCDANLARA SESLENİYORUZ

Dışardan bazı insanlar pazarımız için Avrasya Pazarı özelliğini kaybetti sözünü sarf etmeleri bizi üzüyor. Burada 353 esnaf yaklaşık 1500 civarı insana ekmek kapısı oluyor. Bu da Trabzon için bacasız fabrika demektir. Yani esnafımız kendi yağıyla kavruluyor hiçbir kurumdan yardım dilenmiyor. Zor şartlar altında ticari işlevlerimizi yerine getirdiğimizden belediyenin borcunu karşılayamıyoruz. Bu pazarı yıkarak bunca insanın hayatlarını nasıl idame edeceklerini yetkililerin düşünmelerini istiyoruz. Vicdanlara sesleniyoruz. Biz camiiye karşı değiliz. Olmayız da. Ama ekmeğimizden de olmak istemiyoruz. Yetkililere seslenip Avrasya Pazarıma dokunma ekmeğimizle oynama diyoruz.  

Sadık Miletli: Geleceğimizin ne olacağı hususunda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na güveniyoruz. İnanıyoruz ki; bizi mağdur etmeyecektir. Münasip bir yerde arsa tahsis edecektir. Burada da camii yapılmasında bir mahsur yoktur.

Yusuf Başkır: 12 yıldan beri burada esnafım. Avrasya Pazarı burada kurulması planlanan altı minareli camiin avlusunu oluşturacak kurulmasına karşı değiliz. Bu münasebetle Avrasya Pazarımızın yıkılma durumu söz konusu. Mağdur edilmek istemiyoruz. 6 bine yakın insan buradan sağlanan gelirle karnını doyuruyor. Avrasya Pazarı olmazsa bu insanların halleri ne olur düşünmek lazım. Buradan kaldırılırsak daha güzel bir yere taşınmamız temennimizdir. Pazarımıza yol olmadığından işlerimiz azaldı. Adeta sinek avlıyoruz. Burası da kapanırsa biz nasıl geçineceğiz ne yiyip içeceğiz düşünüyoruz. Yeni yılla birlikte bağ kur primi 300 liradan 600 liraya yükseldi. Dediklerimin dikkate alınmasını istiyorum. Turizme hizmet ettiğimiz unutulmasın diyoruz.

Habip Gedik: Camii projesi ortaya çıktı, işlerimiz durdu. Pazarımıza müşteri gelemiyor. Otopark yok. Sıkıntımız genel anlamıyla bunlar. Rafa koyduğumuz malı satamıyoruz. Borç batağındayız. Günlük masraflarımızı çıkartamıyoruz. Bizi ekmeğimizden edecekse camii yapılmasına karşıyız. Bunun olmaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesinden bize yer tahsis etmesini istiyoruz.

Serdar Keleş: Genel olarak işlerimiz azaldı Esnaf olarak şikâyetlerimizin düzelmesi için esnaf arkadaşlarımız için yetkililerin gereken çalışmaları yapmalarını istiyoruz. Bu konuda belediye ve STÖ’lerden destek istiyoruz. Burada 315 esnaf aileleriyle birlikte yaklaşık olarak üç bin kişi ekmek yiyoruz. Bu kadar insanı mağdur etmemek adına devlet büyüklerimizden bize gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Tüm reyonlarda ürün çeşitliliğimizle buradayız. Fiyatlarımız uygun. Bütün halkımızı Avrasya Pazarından alışveriş yapmak için buraya davet ediyoruz.

SONNOKTA GAZETESİ 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.