Elde kalana sahip çıkalım

Başkan Erüz: “Dünyanın her yerinde tarihi mezarlıklar destinasyondur. Ne yazık ki biz bu bilince erişemedik. En azından elde kalanlara sahip çıkmalıyız.”

06 Ocak 2020 Pazartesi 09:17
Elde kalana sahip çıkalım

İLGİSİZLİK HAKİM
Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, Trabzon’da kaderine terk edilen tarihi mezar taşları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erüz’ün açıklamaları şöyle: “Maalesef Trabzon’da mezarlıklar konusunda ilgisizlik var. Ayasofya’nın etrafındaki mezar taşları müzenin camiye çevrilmesinin ardından sahipsiz ve ilgisiz kaldı. Geçmişe ait bu kültürel varlıklarımız döneminin en güzel işlenmiş hitabet ve estetik olarak değeridir. Bunlara sahip çıkılmalı ama çıkmıyoruz.”

SAHİPSİZ DURUMDA
“Sadece Ayasofya’da değil şehrin bir çok noktasında da tarihi mezar taşları sahipsiz durumda. Bu değerler koruma altına alınmalı ve müze ortamında tanıtılmalıdır. Bu tarz değerler hem kültürel, hem dini, hem de turistik değerlerdir. Dünyanın her yerinde tarihi mezarlıklar destinasyondur. Bir milletin geçmişine ait en özgün ve kalıcı eserlerdir. Korunup tanıtılması da turizme katma değerdir. Ne yazık ki biz bu duyarlılık ve bilince erişemedik. En azından bundan sonra elde kalanlara sahip çıkmalıyız.”

sonnokta gazetesi 

 

Son Güncelleme: 06.01.2020 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.