Emekliye hakarettir

TÜED Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, 2019 zam beklentilerini belirtti ve zamların belirlenmesinde baz alınan maddelerin mantıkdışı olduğunu savundu

28 Aralık 2018 Cuma 09:46
Emekliye hakarettir

GÖZLER ENFLASYONDA
Yeni yıl yaklaşırken gözler 3 Ocak’ta belirlenecek enflasyon rakamları ile emekli maaşına yapılacak zamma çevrildi. Zamların belirlenmesinde pinpon topu, saç tokası ve at nalı çivisinin baz alındığını belirten Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şubesi Burhan Bayraktar, “Bu hangi aklın ürünüdür şaşıyorum. Emeklinin bunlarla ne işi olur? Resmen hakaret ediyorlar” dedi.

1 EKMEK 20 GRAM ZEYTİN
Emekli maaşı zamları belirlenirken il bazındaki gıda enflasyonlarına, kira zamlarına bakılması gerektiğini aktaran Bayraktar, “Trabzon’da 151 bin emekli var. 27 bini bin liranın altında maaş alıyor. 1 ekmek ve 20 gram zeytinle yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Emekliyi bitirdiler artık acı reçete istemiyoruz. Bin 943 liralık açlık sınırının üzerinde maaş istiyoruz” diye konuştu.

EMEKLİYİ TANIMIYORLAR
2019 yılında bin 350 liranın altında maaş alan emekliler için en az % 25; üzerinde alanlar için en az % 18 zam istediklerini dile getiren Bayraktar, “Bu gidişle emeklilerimiz sokakta kalacak. Biz insan gibi yaşamak istiyoruz” dedi ve Trabzon milletvekillerinin şehirdeki emekliye toplu iğne ucu kadar katkı sunmadıkları ve emekliyi tanımadıkları eleştirisinde bulundu.

Sonnokta gazetesi
 

Son Güncelleme: 28.12.2018 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.