Emir Yuşa Atıcı'nın acılı ailesi katile seslendi:

28 Eylül 2021 Salı 15:41
Emir Yuşa Atıcı'nın acılı ailesi katile seslendi:

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde 12 Ağustos 2021 günü maganda kurşununun isabet etmesi sonucu 15 yaşındaki Emir Yuşa Atıcı hayata gözlerini yumdu. 15 yaşındaki çocuğun vefatından sonra başlatılan soruşturma devam ederken; katil henüz bulunamadı.

Acılı aile bugün Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, "Bugün Dünya Bireysel Silahsızlanma günü. Emir Yuşa Atıcı bir mermi kurşunu ile hayatını kaybetti. Ailenin acısını paylaşıyoruz. Bu anlamlı günde biz de bir katkı sağlamak amacıyla buradayız. Bireysel silahlanmaya 'Hayır' derken; acısını hissettiğimiz aile ile beraber basın toplantısı yapıp dosya hakkında size bilgi vermek istedik." dedi.

YORGUN MERMİ DEĞİL; KATİL MERMİ
Suiçmez, " 'Yorgun Mermi Değil Katil Mermi' sloganı genç yaşta kaybettiğimiz Emir'in babasından çıktı. Masum sanılan mermilerin nelere mal olduğunu herkese göstermek istedik. Havaya sıkılan bu mermilerin boşa gitmediğini; hayat söndürdüğünü belirtmek için buradayız. Ağustos ayında Emir, havaya atılan kurşun sebebiyle hayatını kaybetti. Bizler geleceği inşa eden gençlerimizin bu nedenle hayattan koparılmasından duyduğumuz endişeyi belirtiyoruz. Baro hak temelli bakar. Bu olayda bir çocuk hakkı ihlali söz konusu olduğunu gördüm. Acılı aile ile irtibata geçtik. Trabzon Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Avukat Berrak Alioğlu gönüllü olarak baromuz adına bu dosyayı takip ediyor. Bugün Emir'in anne ve babası savcılığa giderek ilk kez ifadelerini verdi." dedi.

EN ÇOK ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR ZARAR GÖRÜYOR
Suiçmez, "Yorgun mermi de en çok çocuklar ve yaşlılar zarar görüyor. Yorgun mermi dedikleri aslında insanların atarken düşünmedikleri; 1500 metreden insanları vurabilen bir zevk sistemi. Zevk sonucunda atılan merminin hepsi bir insanı öldürmeye adaydır. Bu olayın kasten öldürmeye yönelik suç olduğu konusunda çalışmalarımız sürüyor. Trabzon ve Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz: Bireysel silahlanmayı bırakın; sevinçte ve hüzünde silah atmayı bırakalım." ifadelerini kullandı.

İFADE VERİRKEN O ANLARI BİR KEZ DAHA YAŞADIK
Emir'in annesi Ayşe Atıcı, "Berrak Hanıma ve Sibel Hanıma teşekkür ederim. Biz ne yapacağımız bilmezken; onlar bize yardımcı oldu. Bugün ifade verirken, o anları bir kez daha yaşadık. Her sene tatile dedesinin yanına götürürdük. Köyde dün bile silah atılıyordu. Çocuklarımız bu güzel doğada oynayamayacaksa nerede oynayacak. Oğlumun yanında 11 yaşında arkadaşı vardı. Onunda psikolojisi çok bozuldu."

AYNI AİLEDEN İKİ ÇOCUK YORGUN MERMİ KURBANI
Emir'in babası Mustafa Atıcı, "Savcılık'ta ilk ifademizi verdik; tüm bildiklerimizi anlattık. İnşallah fail bulunur. Can-ı gönülden gerekli cezayı almasını istiyorum. Şüphelendiğimiz kimse şuanda yok. Oğlumun vurulduğu yerde köyün içerisinde herhangi bir ses yok. Jandarma gerekli ölçümleri yaptı; fizik profesörleri getirip araştırmalar yaptı. Şuan için herkes ellerinden geleni yapıyor. Savcı Bey'le de konuştuk; o da aynı şeyi söyledi. İşin hukuki boyutu acının sıcaklığıyla hiç aklımızdan geçmemişti. Bize yardımcı oldukları için teşekkür ederim." dedi.

Tokat'ta bulunan akrabalarının da benzer şekilde hayatını kaybettiğini belirten Mustafa Atıcı, "Ocak ayında Tokat Erbaa'da 17 yaşındaki Hanife Büşra Konya adındaki bir kızımızı kaybettik. Büşra Konyar bizim akrabamızdır. Onun katili bulundu. Yarın duruşmasında bulunacağız." dedi.

Son Güncelleme: 28.09.2021 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.