Esentepe’de ihmal mi var?

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi ,Trabzon’un Ortahisar İlçesi Esentepe Mahallesinde amatör kulüplerin maçlarını yaptığı saha ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

22 Aralık 2017 Cuma 09:29
Esentepe’de  ihmal mi var?

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Esentepe Mahallesinde amatör kulüplerin maçlarını yaptığı sahada ve maç oynanırken tekrar kayanın düşmesi endişeye neden oldu. Facianın eşiğinden dönülmesinin ardından akıllara acaba bir ihmal var mı sorusu akıllara geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hamzaçebi hem Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerine hem de Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na o bölgenin riskli olduğu yönünde AFAD İl Müdürlüğü’nden yazı gönderildiğini belirtti. Hamzaçebi şu ifadeleri kullandı: Orası jeolojik raporda uygun olmayan alan olarak geçiyor. Burada yapı yapmak sakıncalıdır. Yani vatandaşların toplu zaman geçirecekleri tesis veya bu tür faaliyetlerin yapılabileceği binaların yapılması yasaktır. Oralar dik yerler. Orada geçen yıl yine maç yapılırken kaya düşmesi olmuştu. Şimdi de kaya düştü; orada can kaybı olmadı diye, olmayacağı anlamına gelmez. AFAD’tan aldığımız bilgiye göre de AFAD İl Müdürlüğü geçen sene belediyelere ve ASKF’ye hem bilgi vermiş hem de yazı yazmışlar. Yani oradaki halı sahanın kaldırılması gerektiği belirtilmiş. Düşünün orada çocuklar top oynuyor, orada yağış anında kaya düşmelerinin olma olasılığı çok yüksek. Bunlar oluyor. Oranın risk altında olduğu ve önlem alınması gerektiği yönünde bir yazı yazılmış. Ama hiçbir çalışma yapılmamış”

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.