Genç, Toruntay'a tepki gösterdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti üyesi ve Ankara Milletvekili Adayı Mehtap Toruntay'ın Uzungöl'de Kürdistan bayrağı renkli kaşkoluyla fotoğraf çektirmek isteyen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi vatandaşı olan turistlere yönelik gösterilen tepkiler neticesinde vuku bulan olaylarla ilgili yapmış olduğu tahkir edici paylaşımlara tepki gösterdi.

23 Temmuz 2019 Salı 15:43
Genç, Toruntay'a tepki gösterdi

UCUZ VE PESPAYE PAYLAŞIMLAR

Toruntay'ın Trabzonlulara hakaret dolu paylaşımlarının AK Parti camiasını ve Trabzonluları derinden üzdüğünü belirten Başkan Genç, "Münferit bir olay üzerinden bir şehri topyekün suçlayıcı ve aşağılayıcı söylemleri dile getirmek, en hafif deyimiyle bir akıl tutulmasıdır. Uzungöl'de cereyan eden olayın meydana geliş süreciyle ilgili sağlıklı bilgilere sahip değilken, böylesine izandan, idrakten yoksun paylaşımlar yapmak ve bütün bir şehri tahkir edici ifadeler kullanmak,  hiçbir vatandaşımıza yakışmayacağı gibi; AK Parti gibi hiçbir soy ve etnisite ayrımı gözetmeden toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hareket eden partimizin bir üyesinin olması ayrıca da utanç verici bir durumdur. Sıradan bir vatandaşın bile böylesine hakaret dolu paylaşımları yapmaması gerekirken, AK Parti'de siyasi sorumluluk üstlenmiş ve milletvekili adayı konumuna kadar gelmiş bir kişiden duymak bizleri derinden üzmüştür. Maalesef, 31 Mart yerel seçimlerinde de şehrimiz hiç hak etmediği tartışmaların ve yakıştırmaların odağı olmuştur. Gerek seçim sürecinde gerekse Uzungöl'de vuku bulan olaylardan dolayı Trabzon şehri ve Trabzonlularla ilgili dile getirilen söylemler bütün Trabzonluları fazlasıyla rahatsız etmiştir. Trabzon şehri ve Trabzonlular, makamı ve görevi ne olursa olsun böylesine ucuz, pespaye paylaşımlarla gündeme gelmek isteyen şahıslara asla müsamaha göstermeyecektir. Bu tür paylaşımlarla gündeme gelmeye çalışmak hakikatte bir azciyetin ve zavallılığın dışa vurumudur." ifadelerine yer verdi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Trabzon'a yönelik karalama söylemlerine, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tepki göstereceklerini ifade eden Genç, "Trabzon şehrinin evladı olmaktan gurur duyan bir siyasetçi olarak, bu tür tartışmalar üzerinden şehrimize yönelik karalama söylemlerine bugüne kadar olduğu gibi; bundan sonra da bütün gücümüzle beraber tepki göstereceğimizi ve her türlü hukuki yollara başvuracağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Dileğimiz son derece vatansever olan Trabzon şehrinin ve Trabzonluların bir daha böylesine kof ve ucuz söylemlerle gündeme getirilmemesidir. Şehrimizle ilgili hakaret dolu paylaşımları dile getiren şahısla ilgili ise AK Parti Genel Merkezimiz gerekli işlemleri yapacaktır.sözlerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.