Hafızlık Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

“Genç Nida Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu

31 Aralık 2019 Salı 13:18
Hafızlık Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulu kız öğrencileri arasında her yıl geleneksel olarak  düzenlenen   “Genç Nida Kur’an-ı Kerim-i Güzel  Okuma ve Hafızlık” yarışması 30 Aralık’ta  Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu ev sahipliğinde düzenlendi.
       İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan,Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Araklı Milli  Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Aydınçakır,okul müdürleri,öğretmenler,veliler ve öğrencilerin katılımı ile  gerçekleşen program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Seçici kurul üyelerinin tanıtımının ardından açılış konuşmasını yapan Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Bozlar , “Şüphesiz Kur´an-ı  biz indirdik onun koruyucuları da biziz(Hicr Suresi 9. ) ayetini hatırlatarak sözlerine başladı. Kıyamete kadar hükmü baki kalacak olan Kur-an’la Müslümanlar amel edecektir. Kur´an-ı Kerim  kıyamette hangi toplumun lehine şahitlik ederse o topluluk kurtuluşa erecektir. Peygamber Efendimiz , ‘Şu kitap var ya Allah’ın yeryüzüne indirdiği sofradır ,herkes gücü nispetinde o sofradan beslenmelidir.’  buyurmuştur. Okullarda gençlerin Kur-an’dan beslenmesine vesile olan milli eğitim müdürlüğüne ve bu programda katkısı olan herkese teşekkür ederim.” dedi.
        İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan ise,  “Kur´an, göklerin emaneti, vahyin kaynağı, hayatımızın rehberidir. 1400 yıldır coğrafyalara, zamanlara ve tüm insanlığa tevhid, huzur, adalet, özgürlük ve kulluk bahşeden Kitab-ı Kerim´dir. Cahiliye asr-ı saadete onunla dönüştü, karanlıklar aydınlığa onunla kavuştu. Kur´an mazlumun tesellisi, kimsesizlerin yardımcısı, sesini duyurmak isteyenlerin sesi oldu. Tarihin bir daha göremeyeceği en büyük medeniyet Kur-an´la kuruldu. Kur´an bugün insanlığın son kalesidir, insanlığın yeniden ayağa kalkması ancak Kur´an ile mümkündür.Kur´an yol arkadaşımız, sırdaşımız, rehberimiz, öğretmenimiz olmadıkça yaptığımız her şey kendi aleyhimizedir. Bu vesile ile  sevgili öğrencilerimizi  ve onları yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizi kutluyorum.”dedi.
    Trabzon genelinde eğitim-öğretime devam eden 24 okulun iştiraki ile düzenlenen yarışma “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık” olmak üzere iki kategoride yapıldı.Yarışmacı öğrencilerin katılımcılara Kur’an ziyafeti sunduğu programda “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” dalında  yarışan 24 okul arasından,
1.Emine Ulu- Ortahisar Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu
2. Beyzanur Turan-Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu
3.Ayişe Betül Çağlar-Ortahisar Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu oldu.
”Hafızlık” dalında  yarışan 8 okul arasından,
1.Erva Çergel-Akçaabat Şehit Gökhan Uzun İmam Hatip Ortaokulu
2.Sümeyye Öztürk-Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
3.Emine Büşra Uğur-Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi
oldu.
             Yarışma sonucunda  katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi ve hediye paketi verilirken dereceye giren öğrenciler  altın ve plaketle ödüllendirildi.Seçici kurul üyelerine takdim edilen plaketlerin ardından okul müdürlerine ve danışman öğretmenlere  teşekkür belgeleri takdim edildi.Tüm katılımcıların birlikte bir hatıra fotoğraf çektirmesinin ardından  “Genç Nida  Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma  ve  Hafızlık Yarışması” renkli görüntülerle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.