İYİ Partili Güner Sonnokta'ya konuştu! "Ortamahalle yok olmasın"

Güner: “Karayolları ve Akçaabat Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilecek bir merkezi yok ediyor. Ortamahalle yok olmasın.”

05 Nisan 2021 Pazartesi 14:34
İYİ Partili Güner Sonnokta'ya konuştu! "Ortamahalle yok olmasın"

SONNOKTA RÖPORTAJ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner gazetemize konuştu.

Güner şunları dile getirdi: “Karayolları ve Akçaabat Belediyesi el ele verip, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilecek bir merkezi yok ediyorlar. Ben orada doğdum ve büyüdüm, oranın gerçeklerini çok iyi biliyorum. Bir yerde sokak sağlıklaştırma ve cephe sağlıklaştırma yaparsanız oranın orijinal malzemesini, ürünlerini kullanmak zorundasınız. Ancak siz kalkıp da orada hiç kullanılmamış malzemeler ile bu işi yaparsanız yeni bir Ortamahalle çıkar ortaya ve iş amacından sapar. Şuanda da orada yapılan şey aynı bu anlattığım gibi. Ben orada yapılacak her işe katkı yapmak istiyorum. Başka bir derdim yok. Yeter ki Ortamahalle yok edilmesin.”

KARAYOLLARI’NIN KAFASI KARIŞIK
“Akçaabat Belediyesi’nde farklı sorumluluklarımız da var. İmar Komisyonu’ndayım aynı zamanda. Akçaabat konusunda Karayolları’ndan bahsetmek istiyorum. Karayolları’nın ne yazık ki kafası karışık. Karayolları’nın kafasının netleştirilmesi şehrin çok yararına olacaktır. Sürekli farklı farklı projeler ve fikirler dile getiriliyor. Bu da şehre zarar veriyor ve şehri planlayamama gibi bir sorun doğuruyor. Akçaabat’ta da bunun zararlarını görüyoruz maalesef.”

Güner, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ
“Çevre Yolu konusu ne gariptir ki yıllardır konuşuluyor ama şuan benim gözlemlediğim kadarı ile Karayolları bu konuda hiç çalışma yapmamış. Alternatif olarak bu işe çalışma yapılıp, şuradan başlıyoruz diyebilecekleri bir gelişme göremedim. Daha önce Salacık’tan bir proje tasarladılar, şimdi onun da değiştirileceği söyleniyor. Dediğim gibi Karayolları’nın kafası projeler konusunda net olmayınca böyle sonuçlar ortaya çıkıyor.”

ÇOK SAĞLIKLI OLMAZ
“Akçaabat sahilinde bir proje hayata geçirilmeye çalışılıyor. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in bize sunum yaptığı projede tek şerit, tıpkı Samsun Atakum’da olduğu gibi orada ki plajlara, kafeteryalara, lokantalara ve turistik yerlere hizmet edebilecek bir araç yolu olduğunu gördük. O alanda bir çalışma yapıldı, geçenlerde dalga geldi oradaki çalışmayı aldı gitti. Kot olarak orası biraz sıkıntılı. Orada bu tür bir yer oluşturmadan ziyade, dalga kıran yapılması lazım. Yoksa orada mevcut kumsalı büyütmeden bu projenin çok sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum.”

KENDi BAŞINA HAREKET EDiYOR
“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e göre bizi daha iyi dinliyor. Akçaabat Belediye Başkanımız biraz genç bir kardeşimiz, tecrübelerimizi aktarıp katkı sunmaya çalışmamıza rağmen çok da bizi dinliyor gibi bir havası yok, kendi başına hareket ediyor. Akçaabat’ta henüz yapılmış bir şey yok. Yapılan birkaç iş var onları da Büyükşehir Belediyesi yaptı. Yeraltı çöp konteynırları koyuldu, o da bizim projemizdi, sağ olsunlar yapıldığı için teşekkür ettik. İlçenin geleceğini şekillendirmek ve vizyonunu geliştirmek için şuanda yapılmış bir şey söyleyemem.”

ESNAF SIKINTILI
“Sürekli esnafın içerisinde olan birisiyim, 52 yaşındayım esnafın bu kadar sıkıntıda olduğunu hiç görmedim. Bu dönemde, park bahçe, yeni yollar yapmaktansa o paranın esnaf kardeşlerimize, ev kirasını ödeyemeyen vatandaşlarımıza, tableti olmayan öğrencilerimize kullanılmasından yanayım. Pandemi döneminde biraz daha nakdi yardımlarımızı arttırmamız lazım.”

KONFORLU SİYASİ TERCİH ETTİ
“Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde eski Grup Başkanvekili Davut Bey (Çakıroğlu) konforlu siyaseti tercih edince bize de bu görevi temsil etmek düştü. Ortahisar Belediye Meclisi’nde görev yapmış birisinin bu işi yürütmesi belki daha şık ve doğru olurdu. Sebebi de şu zaten yatırımların çoğu Ortahisar’la ilgili. Davut Bey böyle bir tercihte bulununca bize de partimiz görev verdi ve o görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Eksiği ve fazlasıyla görevimiz sürüyor.”

SİYASİ HIRSIM YOK
“Ben tam da siyaseti bıraktım dediğim zaman yeniden bu işlere girdim. O yüzden ilerisi için Allah ne nasip eder bilmiyorum. Benim, Milletvekili olacağım, Belediye Başkanı olacağım gibi bir hedefim yok. Benim tek derdim Akçaabat’ta Belediye Meclis Üyesi olmaktı, bunu ifade edeyim. Siyasi hırsım yok, görev verilirse ve ihtiyaç duyulursa tecrübemle katkı koymaya çalışırım. Katkı sunabileceğim bir alan olursa görev almak isterim. Bir göreve sadece katkı koyabileceğime inandığım anda talip olurum.”

MÜTHİŞ GAYRET VAR
“Genel Merkez Trabzon’u ve Türkiye’yi çok iyi görüyor. Genel Başkan Yardımcımız Koray Bey de (Aydın) çok iyi bir siyasetçi. Ben geçtiğimiz günlerde Genel Merkezi ziyaret ettim ve çok keyif aldım. Geriye dönerken de daha enerjik döndüm. Çünkü orada müthiş bir gayret var, bunu bizzat yaşadım. Sayın Genel Başkanımızın da özverili çalışmalarını bizzat yerinde gördüm. Parti üst yönetimi bu kadar efor sarf ederken bizim de buradan onlara destek vermekten başka bir düşüncemiz olamaz. Hem partimiz, hem ülkemiz, hem de geleceğimiz için Genel Merkezimizi çok aktif ve moralli gördüm. Biz iktidara hazırlanıyoruz.”

BAŞARILI OLACAĞIZ
“Sebat Gençlik’te de Başkan Vekiliyim. İkinci Amatör’de yeniden kurulan borçsuz bir kulübümüz var. Mehmet Birinci hocamız ve genç kardeşlerimiz ile beraber şuanda Bal Ligi’ne kadar çıktık. Başkan Erkan Kaynar ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla birlikte hedefimiz 3. Lig ve bunun için de şuanda tek eksiğimiz saha sonuçları. Bu manada bize destek veren Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim’e, Cemil Kalkışım’a, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran’a ve bu işe katkı koyan isimlere teşekkür ederim. Biz gereken her şeyi yaptık, saha sonuçları ile de umarım başarılı olacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.