Kıbrıs Gazisi Hastanın Yutma Güçlüğü, KTÜ Farabi Hastanesi’nde Yapılan Operasyon ile Giderildi

13 Haziran 2022 Pazartesi 15:21
Kıbrıs Gazisi Hastanın Yutma Güçlüğü, KTÜ Farabi Hastanesi’nde Yapılan Operasyon ile Giderildi

Kıbrıs Gazisi olan 68 yaşındaki Aydın A. isimli hasta, yemek yerken yaşadığı yutma güçlüğü nedeniyle KTÜ Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde, hastanın yemek borusunda tümör tespit edildi. Farabi Hastane Onkoloji Konseyi tarafından hastanın ameliyat edilmesine karar verildi. 

Hasta, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet AKBAŞ ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Atilla TÜRKYILMAZ tarafından ameliyat edildi. Bu tür ameliyatlarda normal şartlarda, yemek borusu midesinden oluşturulur. Bu hasta, daha önce midesinden ameliyat geçirmiş olduğu için bu kez nadir bir yöntem uygulandı. Hastanın kalın bağırsağının bir kısmı alınarak hastaya yeniden yemek borusu yapıldı. Ameliyat sonrası hastanın genel durumu iyi olmakla birlikte şifa ile taburcu edilmesi planlanmaktadır.
Hasta, operasyon sonrasında şu açıklamayı yaptı: “Ameliyattan sonra çok rahatladım. Ben, devletim için Kıbrıs'ta ön saflarda mücadele ettim. Devletimizden Allah razı olsun. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Cerrahi Onkoloji Uzmanı Ahmet Hocam ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Atilla Hocam çok sağ olsunlar. Hastalığımla ilgili çok nadir uygulanan bir yöntem ile beni tekrar eski sağlığıma kavuşturdular. Çok mutluyum.”
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet AKBAŞ, kalın bağırsak kullanılarak yemek borusu yapılmasının çok nadir uygulanan bir yöntem olduğunu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde ilk kez tatbik edildiğin ve benzer hastalar için bütün ileri cerrahi girişimlerin uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

Son Güncelleme: 13.06.2022 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.