KULDER Heyeti, Rektörümüzü Ziyaret Etti

28 Nisan 2022 Perşembe 16:22
KULDER Heyeti, Rektörümüzü Ziyaret Etti

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Öğrenci Akademisi kapsamında, KTÜ'de okuyan uluslararası öğrencilerden, Türkiye genelinde farkındalık oluşturmak ve olası bir afet durumunda destek vermek amacıyla 35 kişilik "Arama ve Kurtarma Takımı" oluşturmuştur. Ekip, dünyanın farklı ülkelerinden ülkemize/ilimize gelen Kenya, Mısır, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Comor Adaları, Çin, Filistin, Irak, Nijer, Pakistan, Sudan, Suriye, Türkmenistan ve Yemenli öğrencilerden oluşmaktadır. 
Tüm saha eğitimlerini başarıyla tamamlayan takım, ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı, makamında ziyaret etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak ekibe gerekli tüm desteği vereceğini aktaran Rektörümüz, 2022’nin Afet Farkındalık Yılı olması dolayısıyla Türkiye genelinde ilk olan bu çalışmaya öncülük ettiklerini ve bu alanda bir ilki başarmanın mutluluğunu, üniversite olarak yaşadıklarını ifade etti. Acının dini/dili/rengi olmadan, farklılıklarımız ile her zaman gerekli desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayan Rektörümüz, öğrencilere ve KULDER'e, ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Son Güncelleme: 28.04.2022 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.