Mhp İl Başkanı Tarım: Tonya-Süt kapatılmamalıdır

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım,tarihten günümüze yöre ekonomisinde önemli yeri olan Tonya-Süt neden kapanma aşamasına gelmiştir diye sordu

14 Kasım 2018 Çarşamba 13:33
Mhp İl Başkanı Tarım: Tonya-Süt kapatılmamalıdır

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım yaptığı açıklamada 1969 yılında kurulan Tonya Koop. Tonya ve bütün köyleri Tarımsal kalkınma kooperatifi 1163 sayılı kanuna tabi olarak üyelerinin seçimiyle oluşan yönetim kurulunca yönetilmektedir. Bölgenin ekonomisine katkısı olan Tonya Koop.(fabrika) olarak bu günlere gelmiştir.

Fabrika bu gün can çekişmektedir.

Günlük 40 ton kapasitesi bulunan fabrika yöre halkından ancak 3 ton süt alabilmektedir. Ve borcu bulunmaktadır. Yöre halkından Tonya süt neden süt alamamaktadır? Sütü kimler almaktadır? Kredi destekleriyle desteklenen bölgenin ekonomisinde önemli yer tutan fabrikaya yöre halkı neden yeterli süt vermemektedir? Hayvancılık bu fabrikanın çalışmasında günlük 40 ton kapasiteye cevap verebilmekte midir? Yöre Milletvekili ve Belediye Başkanı 2500’e yakın üyesi olan Tonya Süte mutlaka çözüm bulmalı bu fabrika  kapatılmamalıdır. Tonya’nın hayvancılıkta ve hayvansal ürünlerde yağda, balda, Osmanlı-Türk saraylarına gıda veren bir beldemiz olması nedeniyle de kapatılmasının yanlışlığına kamuoyunun dikkatlerini çekmekteyiz.

Yapılacak olanlar içinde sorumluluk verilirse seve seve yerine getireceğimizi, yerel yönetim seçimlerinin yaklaştığı bu günlerde sorumluların fabrika kapatan yöre milletvekili ve Belediye Başkanı olarak yer alacağını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.