Ödeme peşin izin davayla

Trabzon’un Tonya ilçesinde imar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar, belge için para ödedi ancak ruhsat alamadı ve davalık oldu, mera alanı sayılan yayladaki yapıların yıkılması gündemde.

14 Nisan 2019 Pazar 11:22
Ödeme peşin izin davayla

ÇÖZÜM DEĞİL SORUN OLDU

Türkiye’deki 13 milyon konutun imar ve ruhsat sorununu çözecek olan İmar Barışı uygulaması, mera alanında ev yapan vatandaşlar için sorun haline geldi. İmar barışını fırsat bilen vatandaşlar meralarda ev yaptı. Yapı kayıt belgesi için para dahi ödedi ancak yapı iznini alamadı. Alanlar için ise bu belgelerinin iptali ve yapıların yıkımı gündemde. Vatandaşın ödediği parayı geri alıp alamayacağı ise meçhul.

İŞLERİ KEŞFE KALDI

Trabzon’un Tonya ilçesindeki Kadıralak Yaylası’nda da durum aynı. Yaylada ev yapan vatandaşlar yapı kayıt belgesi almak üzere yasal süreçleri aştı, belge için gerekli parayı da ödedi ancak ruhsatlarını alamadı. Mera arazisine ev yapmaları sebebiyle şikayet edilen vatandaşlar mahkemelik oldu. Davanın sonuçlanması için ise yaylada uzmanlarca keşif yapılacak.

KAÇAK STATÜSÜNDE

Konuyla alakalı açıklama yapan uzmanlar ise, “4342 Sayılı Mera Kanunu özel bir kanundur dolayısıyla bu kanunun kapsamında olan alanlardaki ruhsatlar geçersizdir. Tarım ve Orman Bakanlığımız bize meralardaki ruhsatların geçersiz olduğuna dair yazı gönderdi biz de bu kararı belediyelere bildirdik. Meralardaki evler kaçak statüsünde ve yıkılmaları gerekiyor” dedi.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.