Ortahisar, kurban hazırlıklarını tamamladı

Ortahisar Belediyesi, Kurban Bayramı'nın sorunsuz geçmesi için hazırlıklarını tamamladı.

10 Ağustos 2018 Cuma 15:13
Ortahisar, kurban hazırlıklarını tamamladı

Ortahisar Belediyesi, Kurban Bayramı'nın sorunsuz geçmesi için hazırlıklarını tamamladı. Kurban satış ve kesim alanlarında bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek üniteler yapıldı. Akyazı Kurban Satış ve Kesim Alanı'nı denetleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ilçe genelinde 203 adet büyükbaş, 87 adet küçükbaş hayvan satış alanı ile 20 adet kesim alanının faaliyette olduğunu söyledi.

BÜTÜN İHTİYAÇLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Geçmiş yıllarda edindikleri tecrübelerle Kurban Bayramı'nın sorunsuz geçmesi için bütün tedbirleri aldıklarının belirten Başkan Genç, "İlçemizin nüfusuna yetecek düzeyde, 203 adet büyükbaş, 87 adet küçükbaş ile 20 adet kesim alanımız her şeyiyle hazır durumda... Sıra bekleme noktasında herhangi bir yoğunluk olacağını zannetmiyorum. Kurban sahamızda hem vatandaşlarımızın hem de besicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak Lokanta, lavabo, duşakabin, mescit, çay ocağı var. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanları oluşturduk. Vatandaşlarımız kurbanlarını burada çok hijyenik bir şekilde uzman kasaplara kestirecekler ve etlerini de teslim alacaklar. " dedi.

KAÇAK KESİME KARŞI UYARDI

Vatandaşları kaçak kesimlere karşı uyaran Başkan Genç, kurbanlıkların belediyelerin belirlediği alanlarda kesilmesi gerektiğini belirterek uyarılarını şöyle sürdürdü: Bütün belediyelerimiz kurbanlıkların kesim ve satışlarıyla ilgili alanlar belirledi. Bu alanlarda vatandaşlarımız düzen ve nizam içinde kurbanlarını dini vecibelere uygun olarak kestirebilirler. Belirlediğimiz alanlarda her türlü ekipman vardır. Buralarda görevlendirdiğimiz uzman kasaplarımız, sağlıklı ortamlarda kurbanları keserek hazır bir şekilde vatandaşlarımıza teslim edecektir. Bu alanların dışında kesim yapmak kanunen suç niteliğindedir. Ayrıca sağlıklı da değildir. Belediye ekiplerimiz kesim alanlarında düzenli olarak temizlik yapacak ve herhangi bir suistimale sebebiyet vermeyecektir.

Başkan Genç, kurbanlıkların Ortahisar Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından hastalık, sağlık ve hamilelikle ilgili durumlarının ciddiyetle kontrol edileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.