Özel eğitimde alçak vurgun

Trabzon’da faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarından biri, 6 ay boyunca eğitimlere gelmeyen engelli bireyi gelmiş şekilde göstererek fatura kesip devleti zarara uğrattı.

16 Mayıs 2019 Perşembe 10:05
Özel eğitimde alçak vurgun

DEVLET KARŞILIYOR

Trabzon'da yaşayan engelli ve özel bireylerin eğitimine ve topluma kazandırılmasına yönelik faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarıyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Şöyle ki günümüzde engelli ve özel öğrencilerin eğitim masrafları büyük oranda devlet tarafından karşılanıyor. Ortaya atılan iddia ise insanoğlunun para ve şahsi kazanım uğruna devleti zarara uğratmak bir kenara; ne yazık ki engelli bir bireyi dahi çirkin oyunlara alet edebileceğini göstermekte.

ÇİRKİN İSTİSMAR

İddiaya göre bu kurumlardan biri 6 ay boyunca eğitimlere katılmayan engelli bir öğrenciyi eğitimlerine kesintisiz devam etmiş şekilde göstererek fatura çıkardı. Çıkartılan bu faturayla da hak edilmemiş bir şekilde devletten ödeme alındı. Engelli bireylerin eğitiminde süreklilik çok önemli bir etkenken bu bireyin eğitimlere katılmasını sağlamak yerine onu istismar ederek haksız bir kazanç sağlanması adeta "insanlık nereye gidiyor" dedirtti.

Şikâyet üzerine yapılan incelemede durum tespit edilip, kurum hakkında cezai işlem yapıldı

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.