Serin artık şu rayları

Yıllardır tartışılıyor, ancak bir adım yol alınmıyor. Vatandaş artık demir yolunun hayata geçmesini talep ediyor

29 Aralık 2019 Pazar 12:08
Serin artık şu rayları

İSTİHDAM AVANTAJI

Karadeniz Bölgesi’nde vatandaşlar artık Samsun-Sarp demir yolu hattı projesinin vaatten öteye geçip hayata geçirilmesi istiyor. Bölge illerin sivil toplum kuruluşu ile sanayici ve sektör temsilcileri, projenin ekonomik, turizm ve  istihdam açısından avantajlarını öne çıkararak bölgeye kazandırılması çağrısında bulunuyor.

HAYATA GEÇSİN

Samsun’dan başlayıp, Artvin’in Sarp Sınır Kapısı’nda sona eren, 542 kilometre uzunluğundaki 6 il, 64 ilçe, 9 liman, 3 havaalanı ve birçok yerleşim birimine ulaşım sağlayan Karadeniz sahil yoluna paralel demir yolu projesi için bölgedeki sivil toplum kuruluşları çağrıda bulunup projenin biran önce hayata geçirilmesini istiyor.

GELİŞMİŞLİK ARTAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu demir yolu ile ilgili “Ulaşım konusunda bütün alt yapıların tamamlanması ile bölgenin kalkınacağı şüphesizdir. Yapılacak olan demir yolunun komşu ülkelerle bağlantısı çok önemli. Demiryolu bağlantısının ekonomiye çok büyük bir katkısı olacak ve bölge kalkınacak, gelişmişlik artacak, işsizlik sorunu da kalmayacaktır.” dedi.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.