Sgk pardon dedi Kdk affetmedi

SGK tarafından ‘Hatalı bağlanmış’ gerekçesiyle kesilen emekli maaşları Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından gerçekleştirilen çalışmayla yeniden bağlandı. KDK Başkanı Malkoç, “devlet kendi hatası sonucu 20 yıl ödeyip sonra maaş kesemez” dedi.

16 Ocak 2019 Çarşamba 09:04
Sgk pardon dedi Kdk affetmedi

500 BİN EMEKLİ

Emekli maaşını Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) onayıyla almaya başlayan bazı emekliler belli bir süre sonra yine SGK’nin ‘Maaşınız hatalı bağlanmış’ sözleriyle şok yaşadı. Bu emeklilerin bazılarının maaşı kesildi bazıları da borç sahibi oldu. Konuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuran mağdur Mustafa Demirci sayesinde bu sorunu yaşayan 500 bin emeklinin mağduriyeti giderildi.

KARAKALEM HATASI

KDK Başkanı Başdenetçi Şeref Malkoç, SGK’nın “Hata yapılmış. Sen bizden 20 yıldır fuzuli maaş alıyorsun, geri öde” yazısı üzerine Mustafa Demirci’nin KDK’ya başvurduğunu anlattı. Malkoç, konuyu KDK’da çözdüklerini belirterek, “SGK elektronik ortama geçmeden önce karakalem usulü bu tip yanlışlıklar yapılmış. Ancak, devlet kendi hatası sonucu 20 yıl ödeyip sonra maaş kesemez” diye konuştu.

YERİNDE BİR KARAR

Yaşanan gelişmeyi değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, “Emeklinin maaşını bağlayan da kesen de SGK’dir. Yanlış hesaplama yapan kurum emeklilere ‘Pardon biz size yanlışlıkla maaş bağlamışız’ diyor. Maaşlar kesiliyor ya da bor çıkartılıyor. Trabzon’da da bu şekilde mağdur olan birçok emeklimiz var. Yaşanan gelişme onlar adına yerinde bir karardır” dedi.

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 16.01.2019 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.