Suiçmez,Türkiye Cumhuriyeti demokratik, Laik ve Sosyal bir hukuk devletidir

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez,660 Sayılı kanun Hükmünde Kararname ile 2011 yılında kurulan ve kamu tüzel kişisi olan “Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kanunu”’ nun 14.12.2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30978 sayılı, 1247 numaralı “Faizsiz Finans Kuruluşlarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçiler İçin Etik Kurulları” kararı ve bu kararın Resmi Gazetede yayımlanması Anayasamızın kurucu değerlerine ve Anayasamızın 2. maddesine aykırıdır .

23 Aralık 2019 Pazartesi 15:42
Suiçmez,Türkiye Cumhuriyeti demokratik, Laik ve Sosyal bir hukuk devletidir

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez,Anayasamızın 2. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Anayasamızın 11. Maddesine göre de Anayasa hükümleri; yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır.

660 Sayılı kanun Hükmünde Kararname ile 2011 yılında kurulan ve kamu tüzel kişisi olan “Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kanunu”’ nun 14.12.2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30978 sayılı, 1247 numaralı “Faizsiz Finans Kuruluşlarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçiler İçin Etik Kurulları” kararı ve bu kararın Resmi Gazetede yayımlanması Anayasamızın kurucu değerlerine ve Anayasamızın 2. maddesine aykırıdır.

Bir kamu tüzel kişisi olan kurulun tespit ettiği etik kurallar ve kullandığı dil, Anayasamıza, Anayasamızın ilke ve değerlerine ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına aykırı olamaz. Hukuki olmayan, Anayasamıza aykırı olan bu karar iptal edilerek, sorumlular istifa etmeli – görevden alınmalıdır.

Devletin tüm kurum ve kuruluşlarını, Anayasamızın 2. maddesinde belirtilen Devletimizin temel ilke ve değerlerine uygun davranmaya davet ediyor, Trabzon Barosu olarak her zaman Anayasamızda yer alan Cumhuriyetimizin niteliklerini koruyup, savunacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.