Trabzon Turizm Sezonuna Bu Görüntüyle mi Girecek?

04 Mart 2022 Cuma 14:22
Trabzon Turizm Sezonuna Bu Görüntüyle mi Girecek?

Saadet Partisi (SP) Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, turizm sezonu öncesinde Trabzon’un çok kötü bir görüntüye sahip olduğunu belirterek, “Şehri yönetenlere sesleniyorum; Trabzon turizm sezonuna böyle mi girecek?” diye sordu.

Turizm sezonunun açılmasına kısa bir zaman kaldığını hatırlatan Turhan, “Ekonomik kriz sebebiyle zor günler yaşayan şehrimiz, esnafımız, umudunu turizme bağlamış durumda. İyi bir turizm sezonu bekleniyor. Fakat şehir, ne alt yapısıyla, ne üst yapısıyla turizme hazır değil. Yollar, kaldırımlar çok kötü durumda. Yapılan üst yapı çalışmaları da Uzun Sokak örneğinde olduğu gibi hem estetikten hem de mühendislik bilgisinden uzak. Bir yağmurda sokaklardan küçük dereler akıyor. Yollar, kaldırımlar su birikintileriyle doluyor. Trabzon bu haliyle turizm sezonuna giremez” dedi.

Trabzonspor’un şampiyonluğa gittiğine ve şehirde spor turizminin de giderek arttığına dikkat çeken Turhan, “Yurt içinden ve dışından çok sayıda insan şehrimize geliyor. Bu sayı daha da artacak. Bir yandan mevcut belediyecilik çalışmalarının eksikliği, diğer yandan tarihi eserlerin restorasyonundaki facialar, şehrin ne doğa turizmine, ne kültür ve tarih turizmine ne de spor turizmine hazır olmadığını göstermektedir” diye konuştu.

Trabzon Sahipsiz Bir Şehir Görünümündedir

Çalışmaların plansız ve programsız, koordinasyonsuz bir şekilde yürütüldüğünü, işlerin zamanında bitirilemediğini kaydeden SP İlçe Başkanı Turhan, “Trabzon bu haliyle adeta sahipsiz bir şehir görünümündedir. Şehir merkezinden sorumlu Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerinin arasındaki ve arkasındaki yol ve kaldırımlar, ibretlik bir haldedir. Bu başkanlar belediyeye helikopterle mi gidiyor? Görmüyorlar mı bu yolların, kaldırımların halini? Festival ve şenliklere para harcamayı bırakın da sürücülerin ve yayaların konforunu düşünün. Ayıptır, günahtır. Bu görüntü Trabzon’a yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Maraş Caddesinin Kapatılması

Turhan, Maraş Caddesinin araç trafiğine kapatılmasının da zamanlama açısından hatalı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Turizm sezonu öncesinde şehrin merkezinde yeni bir inşaat faaliyeti büyük bir hatadır. Trafik yükü bir yana, toz-toprak bir yana, ortaya bir karmaşa ve kaos çıkacaktır. Şehir insanı, esnaflar, turistler bundan olumsuz etkilenecektir. Sorumluluk mevkiindekiler bunu yeniden düşünmeli.”

Son Güncelleme: 04.03.2022 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.