Türkav 29 yaşında

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nın kuruluşunun 29. Yıldönümü nedeniyle Şube Başkanı Kenan KURU bir açıklama yaptı.

06 Mart 2018 Salı 13:32
Türkav 29 yaşında

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru ,Bu gün, 6 MART, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)’in kuruluşunun 29.ncu yıldönümünün idraki içindeyiz. Değerli Basın Mensupları, Kuruluş yıldönümü nedeniyle Yönetim kurulumuzla günün önemi nedeniyle etkinlilerimiz olmaktadır. ATATÜRK anıtına sunulan çelenk ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyetimizin kurucularına minnet ve şükranlarımızı ifade ettik. Yönetim Kurulumuzla ATATÜRK alanında çenk sunma törenimizi tamamladık dedi.

Kuru ,Yönetim Kurulumuzla ATATÜRK alanında çenk sunma törenimizi tamamlayarak, burada sizlerle Gazeteciler Cemiyetinde (TGC) bu günün anlamını paylaşmak ve 29.ncu kuruluş yıldönümünde de Kamu çalışanlarının olmazsa olmazlığını ifade etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. İnsanların huzuru için devlet hizmetlerini vatandaşlara getiren kesim olma sorumluluğunu da yerine getiren Kamu çalışanları “Olmazsa olmazdır” Görevlerini yerine getirirken ve teröre şehit veren TÜRKAV üyelerimiz ve yakınları Aybüke öğretmen ve bütün şehitlerimizi Yönetim Kurulu adına yâd ederek, Basın toplantımıza katılmanızdan dolayı hepinize saygılarımızı sunuyorum. Değerli Basın Mensupları, Genel Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)’ la Kamu çalışanları, Hukuki haklarını bilen ve kullanması sonucu Ülkemizde demokrasinin yeni bir devri açılmıştır. Şüphesiz bu güzel manzarayı izah edebilecek birçok sebep vardır. Devletin, uygar devlet olabilmesi için millet, vatan, siyasi teşkilatlanma, kurumsallaşma ve bağımsızlık esaslarının tamamen olması, birbirleriyle bütünleşmesi olmazsa olmazdır. Çeyrek asırdan fazla demokrasiye hizmet eden TÜRKAV, Ülkemizde çok değerli insanlar yetiştirdiği, ülkemizin hem Kamu yönetiminden, Siyasi erke, hem bilim sanat hayatından her alanında var olan Kamu hizmetlerinde bu değerli insanların büyük hizmetleri olmuştur/ olmaya devam etmektedir. Bazı ülkeler baş döndürücü hızla ilerlerken, rekabet içinde çağın gereklerine göre var olmalarında Bu birliklerin almış olduğu kararlarla görüldüğü ortadadır. Çünkü hızlı değişim ve iletişim doğru teşkilatlanmayla mümkün olmaktadır. Vakfımız TÜRKAV’ da devletini ve milletini karalamayan, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen demokrasinin gereklerine katkı sunan sorumlulukla var olmaktadır. Ve Yoluna devam etmektedir. Bizim amacımız, ülkemizin her köşesinde her alanda milletimize sunulan en iyi hizmet ülküsüdür. Yürütme erkinden ve demokrasiye daha çok işlerlik kazandırmakla görev alanı bulunan TÜRKAV, Vakıf anlayışıyla yürütmenin sorumluluğunun bilincindedir. Ve TÜRKAV, yürütme erkinin görev alanına giren hizmetlerde de sivil toplum anlayışıyla temsil etmektedir. Değerli Basın Mensupları, Neden Vakıf anlayışının farklılığı ve geniş sorumluluk alanı bulunmaktadır? Tarihinden günümüze insanların doğru düşünülebileceğine olan saygısının yanında, en doğruyu düşünmede insanların bir ve beraber olmasına olan inancı Vakıf teşkilatlanmasını önemli hale getirmiştir. Sosyal ve hukuki müessese haline gelen vakıf anlayışına Cumhuriyetimiz de sahip çıkmıştır. Onun içindir ki, Türk kültür medeniyet tarihinin en önemli kurumlarının başında Vakıflar gelmektedir.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı kısa adı TÜRKAV’ da, günümüzde demokratik kitle varlığının yanında, Yürütme erkinin sorumluluğu içindedir. Vakıflar Kanunu ve TÜRKAV Şubeler Çalışma Yönetmeliğine göre Hukuki alt yapı ile var olan ve faaliyette bulunan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfımız, Demokrasiye önemli işlerlik kazandırmanın yanında milletimize hizmet sunan Kamu Çalışanlarının sesidir. İnsan, yönetim ve başarı bu üç yakınlığı içgüdü olarak nitelendirmektedir. Vakfımız, Konuşamazsın denilen Kamu Çalışanlarının meselelerine sahip çıkmış ve demokratik haklarını, Hukuk içinde kullanarak TÜRKAV’ la konuşma noktasına gelinmiştir. Kamu sendikacılığında da TÜRKAV, sağlam bir alt yapı oluşturmuştur. Kamu Görevlileri sendikalar Kanununun çıkmasına kadar öncü olmuştur. Kamu çalışanlarının sendikası var olmuş ve günümüzde sendikacılık kendi çalışma alanı içinde faaliyet yapmaktadır. ANAYASAL SİSTEM İÇİNDE VAR OLUNMUŞTUR Türkiye’nin yönetim şekli anayasadır. Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde de Kamu yönetimi tarihinin her döneminde var olmuştur. Anayasal sistem içinde kamu çalışanlarının temsili olan TÜRKAV, her kademede Kamu çalışanlarının hukuken üye olmalarında güvencedir. Ve üye olmalarına Kamu Çalışanları sendikalarında olduğu gibi kısıtlama yoktur. Her Seviyede Kamu Çalışanları ilimizde de, en üst kamu görevi yapandan, en alt Kamu görevini yerine getiren Kamu Çalışanlarının, Hukuken TÜRKAV’ a üye almaları mümkündür. Kamu çalışanların hizmet alanındaki bütün görevlerinde Sivil toplum anlayışıyla TÜRKAV’ in temsili bulunmaktadır. Bu sorumluluk ve anlayışla TÜRKAV vardır/ var olmaktadır. Millet egemenliğinin yönetim anlayışında Anayasal haklar vazgeçilmezdir. TÜRKAV ‘da Anayasal haklarla vardır ve yoluna devam etmektedir. Bu büyük dava, vakur anlayış, Milli birlik ve bölünmez bütünlüğün dayandığı temeller, Tek Bayrak, tek Devlet, tek dil ve tarih ülküsüdür. TÜRKAV, bu ortak değerleri prensip edinen bir kuruluştur Değerli Basın Mensupları, Bu gün de kuruluşumuzun 29 yılında gerçekleştirmekte olduğumuz geçmişten günümüze kısa yolculuk yapmamızda bizleri onurlandırmış bulunuyorsunuz. Yönetim kurlu adına hepinize teşekkür ediyoruz. TÜRKAV, sorumluluğu olan alanda insanlık sevgisinden, dayanışma duygusundan kaynaklanan tarihi müessese ile yarım asırdan fazla, sosyal ve hukuki haklarla yerini almaktadır. TÜRKAV, Yiğidi düştüğü yerden kaldırmaya gayret göstermekte ve bu nesillere örnek insan ve Sivil toplum kuruluşunun nasıl olması gerektiğini anlatmaktadır. TÜRKAV, temel meselelerde gündemde olan ve olmakta devam edecek temel konulara çözümü ortaya koymaktadır. TÜRKAV’ in, İnançla ve idealle yöneldiği hedef kitlesine objektifliği ile tahlilini yapabilmektedir. Kuruluşundan günümüze kadar, kuruluşunda ve yönetimlerinde, denetiminde ve istişare kurullarında görev almış olanlara teşekkür ederek şükranlarımızı sunuyoruz. Ve hayatını kaybedenlere Allah’ta rahmet, emekli olanlara sağlık ve huzur diliyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.