Türkav Trabzon Şubesi Olağan İstişare Kurulu

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Trabzon Şubesi Olağan İstişare Kurulu yapıldı

15 Ocak 2019 Salı 14:44
Türkav Trabzon Şubesi Olağan İstişare Kurulu

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Trabzon Şubesi Olağan İstişare Kurulu yapıldı. Genel Kurula İstişare Kurulu Üyeleri ile MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı TARIM, Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Ahmet SARI, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar AYYILDIZ, Diş Hekimleri Odası Başkanı Önder TAŞAN, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil PEHLEVAN, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Coşkun DİLBER, Türk Sağlık- Sen Başkanı Mustafa SERDAR, Türk Eğitim- Sen 2.Nolu Şube Başkanı Metin İSKENDEROĞLU, Türkiye Yazarlar Derneği Trabzon Şube Balkanı Kamuran TUNA katıldı.

TÜRKAV Başkanı Kenan KURU Genel Kurulda şöyle konuştu

TÜRKAV, DÜŞÜNEN VE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ UYGULAYANDIR.

TÜRKAV’ in kuruluşunda, yönetimlerinde, denetimlerinde ve istişare kurullarında görev almış olanlardan hayatını kaybedenlere Allah’ta rahmet, emekli olanlara uzun ömür ve saadetler diliyorum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Allah’tan dilerken, Kamu çalışanlarına, ilimize ve Ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum. Saygıdeğer Protokol, saygıdeğer istişare kurulu üyeleri Vakıflar Kanunu ve TÜRKAV Şubeler Çalışma Yönetmeliğine göre toplanan İstişare kurulumuz her yıl gündemle yapılmaktadır. İnsanlığın var oluşundan günümüze kadar, toplu yaşama arzusu önemli yere sahiptir. Aslında, insanın yaradılış fıtratından kaynaklanan toplu yaşama varlığı İnsanların birlik içinde ve dayanışmasıyla mümkün olmaktadır. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma vakfı’ da, Türk kültür medeniyet tarihinin en önemli kurumlarının başında gelmektedir. Bildiğiniz gibi, Selçuklu ve Osmanlı’da ekonomik, sosyal ve hukuki müessese haline gelen vakıf anlayışına, Cumhuriyetimiz de sahip çıkmıştır. Günümüzde de vakıflarımız tarihimizden aldığı önemli görevini daha da zenginleştirerek yoluna devam etmektedir. Kısa adı TÜRKAV olan, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfımız, demokratik varlığının yanında, Anayasal haklarla, Yürütme erkinin sorumluluğu içinde geniş çalışma alanıyla amacını gerçekleştirmektedir. Bir gemi kalkar limandan büyük denize.

Sefer başlamıştır bu günden kaptan, ey kaptan. Sorulacak onca şey var amma, Ta içimden bir ses duyuyorum, Yuvama dönüyorum diye,Kamu Çalışanların o yuvası TÜRKAV olmuştur. O, ses sizin sesiniz olmuştur. Vakıf, meslek Odası, Dernek ve sendikalar vb. sivil toplum kuruluşlarının Demokrasilerde önemli yeri bulunmaktadır. Siyasi teşkilatlanmanın ise demokrasiye kazandırdığı zenginliği ile önemli yeri bulunmaktadır. Ayrıca Siyasi erk, Yasama ve yürütme erklerinde de önemli yere sahiptir. Devlet teşekkülü içinde demokratik toplum olabilmede, erkler arasındaki dayanışmanın, demokratik, hukuki ve sosyal haklarla sağlıklı gerçekleşmesi olur ise anlam ifade eder. Çünkü Dünya, bu birliklerin almış olduğu kararlarla yönetilmektedir. Kimi ülkeler baş döndürücü hızla ilerlerken, diğer dünya ülkeleriyle de rekabet içinde var olmaktadır. Çağın gereklerine göre hızlı değişim ve iletişimi yaparken, doğru teşkilatlanmayla mümkün olduğuna inanmaktadır. TÜRKAV’ da, devletini ve milletini karalamayan, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen demokrasiye inanan ve gereklerine katkı sunan sorumlulukla var olmaktadır.

Televizyon Dizileri artık kaldırılmalıdır. Bakın, yarının büyükleri diye emanet edeceğimiz değerlerimiz, öğrencilerimiz dizilerden öğrendiklerini Öğretmenine saldırarak Basında da yer almaktadır. TÜRKAV, buradan ifade etmektedir ki; Artık Televizyon dizileri kaldırılmalıdır Bu ne kepazeliktir. Bu dizilerin yayından kaldırılması için RTÜK neyi beklemektedir. Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığının Çocuklar için mahsurlu gördüğü bölgemize ait dizi safsatasına son verilmelidir. TV başında saatlerce diziyi izleyen ailelerin ise, Bakanlığın tespitine uymamalarını da anlamakta zorluk çekmekteyiz. Asrımızda, hemen her ülkenin kendi kültürünü ve felsefesini diğer milletlere kabul ettirme yarışında oldukları malumudur. Ülkemizde de televizyon kanallarında dolaşıp bu anlayışa hizmet eden senaristleri ve saatlerce evlerin içinde ağlayarak, üzülerek amaçsız anlayışlara maalesef destek verenlere gazete sayfalarında rastlamaktayız. Kendi milletinin aleyhine televizyon kanallarında yorun yapan, dizi yapımcıları ve oyuncuları Dünya’nın kaç ülkesinde milletinin önüne gelebilmektedir? Bir örnek vermek istiyorum; Yanlış aşılama yüzünden bahçıvanın çiçek açtıramadığı bir bahçede, her gün çiçek açacak diye efendisini kandırması yerine, önce bahçeyi dolaşıp çiçeklerin neden açmadığının tespitinin olması olur ise, Burada aşıların yanlış olduğu görülecektir. O halde, Kültürünü ve tarihini yansıtamayanlara karşı TV. Ekranları karatılmalıdır.

Müslümanların, Türklerin yaşadıkları ülkelerde, baskı, zulüm ve soykırıma tabi tutulmalarına Dünya kayıtsızdır. Ve İsrail’in, Çin’ in alçaklığına suskundur. Bakın, tarihte, Yavuz’un kılıcının keskinliği kesemez hale geldiğinde bu anlayış içindekiler gündemde yer almışlardı. Türk dünyasının ateş çemberi içine alınmamasıyla köşeye sıkıştırılma çabalarının yer bulmaması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti gücünü korumak durumundadır. Bu güç dünyanın hakkaniyeti içinde öncelikli görülmektedir. Denizin dalgayla karaya vurduğu çocuğa Dünya ağlasa da Türk Askerinin şefkatiyle toprakla buluştuğunu hep beraber izledik. Doğu Türkistan’da Çin zulmü altındaki çocuklar toprakla bile buluşamamaktadır. Müslüman coğrafyasında da ayni anlayışlarla insanlık yok olmaktadır. TÜRKAV buradan ifade etmektedir ki, bu çığlıklar son bulmalıdır, Zulüm gören çocukların Çocuk hakları korunmalıdır. Erkek ve kadın eşitliğine saygı duyulmalıdır. Dünya kendi içindeki sivil toplum kuruluşlarına olan üye durumuna bakıldığında Ülkelerinin nüfusları STK üyelikleriyle iki, üç kat fazla sayılabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ de bir Hukuk Devleti olarak, Türk kültür ve medeniyet tarihimizin en önemli varlığı olan Vakıfların amaçlarını olmazsa olmaz görmektedir. Vakfımız TÜRKAV’ da, Yürütme erki olan sorumluluk alanında insanlık sevgisinden, dayanışma duygusundan kaynaklanan tarihi ve hukuki müessese ile yarım asrı aşkındır yerini almıştır. Düşünce gerçeğe, yaşantıda hedefe götürülmelidir. Kamu Çalışanlarının ekonomik haklarına dair uygulamalarda masanın bir tarafında kuruluş amacı menfaati korumak olan sorumlu sendikalar vardır. Kamu çalışanlarının meselelerinin çözümü için çizilen bu pembe tabloları TÜRKAV vakıf anlayışıyla sendikalara hatırlatmaktadır. TÜRKAV, temel meselelerde ve temel konulara çözümü Anayasa tarifi ile Yürütme erkindeki Devletin çarkını döndüren hizmet alanlarının tümünde, eğitimden, sağlığa, altyapıdan çevreye, kentleşmeye, Tarımdan, sanayiye, Kültürden, Turizme kadar, bütün alanlarda sorumluluk sahibidir. TÜRKAV, Yiğidi düştüğü yerden kaldırmaya gayret gösterirken örnek Sivil toplum kuruluşunun nasıl olması gerektiğini anlatmaktadır. İnançla ve idealle yöneldiği hedef kitlesine ve sorumluluk alanındaki konulara yaklaşımı objektiflikle yapmaktadır. Eğrilerin, doğru, doruların eğri gösterildiği çarpık bir sivil toplum varlığında gerçeğin hayal görülmesinin tarafı olmamıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.