Unesco'luk proje ne oldu?

Safranbolu gibi, olacak dendi ama Ortahisar’da ses yok .

15 Ekim 2018 Pazartesi 09:15
Unesco'luk proje ne oldu?

Ortahisar Belediyesi’nin “Gerçekleşmesi halinde UNESCO listesine alınabilecek bir alan olur” denilen Tarihi Ortahisar Evleri Projesi’nde beklenen yol alınamadı

PROJE HEYECANLANDIRMIŞTI

Türkiye’de tarihi mimarileri ile öne çıkan ve her yıl binlerce turisti çeken Safranbolu, Beypazarı ve Odunpazarı evleri ile şehirler ciddi bir gelir elde ediyor. Ortahisar Belediyesi tarafından gündeme getirilen ve oldukça dikkat çeken ‘Ortahisar Evleri dönüşüm Projesi’ ile örneklerinde olduğu gibi bir turistik alan meydana çıkarılacağı ifade edilmişti. Hatta Alfa Maket adlı firmaya projenin modelleri dahi çizdirilmişti.

UNESCO’LUK YER OLUR

Turizmin sadece 3-5 mekâna sıkıştığı Trabzon’da şehir merkezine turist girişini sağlayabilecek projede o günden bu yana ses seda yok. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projeyi TTSO’ya sunmuş, Başkan Suat Hacısalihoğlu, “Gerçekleştirilecek çalışmayla UNESCO listesine alınabilecek bir yeri ortaya çıkarmış oluruz” demişti. Kamuoyu projenin hayata geçmesinin şehir için önemli olduğuna inanıyor.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.