Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu'ndan örnek proje.

“Drama Atölyem” eTwinning Projesi Etkinliklerine Başladı

12 Mart 2021 Cuma 16:04
Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu'ndan örnek proje.

Kuruculuğunu Trabzon Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu öğretmenlerinden Zeki Küçük ve Batman  Yunus Emre İlkokulu öğretmenlerinden Binali Sever öğretmenlerimizin yaptığı Drama Atölyem eTwinning Projesinde Niğde Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu öğretmeni Sibel FİLİKÇİ, Adıyaman Şehit Muhammet Fatih Safitürk İlkokulu öğretmeni Mehmet ERDİL,  Trabzon Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu öğretmeni Selçuk KAHYAOĞLU, Diyarbakır Türkmenhacı İlkokulu öğretmeni  Mehmet İLHAN, Trabzon Hızırbey Ülkü İlkokulu öğretmeni Nazan KARACA, Trabzon Kanuni İlkokulu öğretmenlerinden Ünal KIDIK , Muammer ÇAKIR ve Belgrade /SIRBİSTAN Osnovna škola "Vuk Karadžić" ilkokulundan Marina Lakčević görev almaktadır.

Farklı sınıf düzeyinde yer alan öğrencilerin farklı gereksinimlerini göz önününe alarak onların eğitime, kültüre ve topluma katılımını artırmak ve  öğrencilerin bilişim teknolojilerinin kullanımını da kazandırmayı amaçlayan Drama Atölyem eTwinning Projesi etkinliklerine başladı.  Bu proje ile ; 6-11 yaş aralığındaki öğrenciler arasında öğrenme güçlükleri, akranlar arası iletişim, sosyal beceri ve kişisel niteliklerin gelişimini açısından dezavantajları en aza indirmek amaçlanmaktadır. Bu amaç ile farklı  sınıf düzeyinde yer alan öğrencilerin farklı gereksinimlerine, onların eğitime, kültüre ve topluma katılımını artırarak ve eğitim sisteminin içindeki ayrımcılığı azaltarak sınıf içerisinde yer alan dezavantajlı öğrencilerin (yaratıcı) drama etkinlikleriyle eğitim öğretim sürecine aktif olarak katılmaları sağlanacaktır. Ayrıca bu projemizle öğrencilerimize teknolojilerinin kullanımı da kazandırmayı amaçlanmaktadır. Öğrenci Tanışma Etkinliğinde ülkemizin beş farklı ilindeki  dokuz okuldan katılan altmış altı ilkokul öğrencisi birbirleriyle tanışma fırsatı buldular. Oyunlar oynayarak kaynaştılar. Proje hakkında bilgilendirildiler.  Ayrıca şubat ayı geri dönüşüm etkinliğinde atık malzemelerin çöp olmadığı konusunda farkındalık yaratan öğrenciler birçok ürün ortaya döktüler ve beğeni toplamaya başladılar.

Son Güncelleme: 12.03.2021 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.