Zeytinoğlu Ailesi’nin geleneksel iftarı

20 yıldır besicilik yapan ve Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Zeytinoğlu Et’in geleneksel iftar yemeğine bu yıl 2 bine yakın katılım oldu

04 Haziran 2018 Pazartesi 13:58
Zeytinoğlu Ailesi’nin geleneksel iftarı

Hüseyin Zeytin ve oğulları İlhan, Mehmet, Ali Zeytin bu yıl 4’üncüsü düzenlenen iftar yemeğinde adeta Trabzon’u bir sofrada buluşturdu. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar yemeğine Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, TTB Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi ve ASKF Başkanı Cahit Erdem, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon Ticaret borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Zeytin yaptığı açıklamada ilk gün 800 kişiyle başladıkları iftar yemeklerini bu yıl 2 bine çıkardıklarını belirterek “Her geçen yıl sayımız gittikçe artıyor. Bunu daha da büyüteceğiz. Halkımız ve sevenlerimizle birlikte biz büyük bir aileyiz.” diye konuştu. 20 yıldır besicilik işiyle iştigal ettiklerini ifade eden Zeytin, Karadeniz Bölgesi’nde besiciliğin neredeyse bitme noktasına geldiğini hatırlatarak bunun da başlıca nedeninin köylerdeki yerleşimin şehirlere kaymasından kaynaklandığını söyledi. Hayvancılığı Amasya tarafında yaptıklarını, bin 300 başlık mandıra ile çiftliklerinin bulunduğunu ifade eden Zeytin ayrıca bölgenin yüzde 50’sinin et ihtiyacını karşıladıklarını da sözlerine ekledi.



 

Son Güncelleme: 04.06.2018 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.