Zorluoğlu'na önemli görev

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen üyeliğine seçildi.

13 Haziran 2019 Perşembe 15:14
Zorluoğlu'na önemli  görev

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ankara’da yapılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısına katılarak, birliğin encümen üyeliğine seçildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de yeniden TBB Başkanı seçildiği toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “TBB’nin yeni yönetiminin, ülkemize, milletimize, yerel yönetimlerimize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçilmiş olduğum encümen üyeliği görevim de inanıyorum ki; Trabzon’umuzun genel bütçe vergi gelirlerinden gelen pay konusundaki dezavantajlı durumunun düzeltilmesi anlamında çok önemli katkı yapacak. İlimizin yatırımlarına ve kalkınmasına bu yolla da hatırı sayılır destek elde edeceğiz” dedi.

TBB’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nden sonra yapılan ilk meclis toplantısı olması dolayısıyla önem atfedilen oturumda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra, 600’e yakın belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.  

Toplantıdaki konuşmasında ‘Gönül belediyeciliği’ vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, belediye hizmetleriyle milletin gönlünü kazanmak için çalıştıklarını söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde yerel yönetim stratejilerini belirlediklerini kaydeden Oktay, belediyelerin mali ve kurumsal yapılarının güçlenerek, yerelde ortaya çıkan ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanabilmesi için gerekli mevzuat değişikliklerini uygulamaya koyduklarını bildirdi. 

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı, 2018 yılı faaliyet raporu ve bütçe kesin hesabının görüşülmesi, sosyal denge sözleşmesi için yetki verilmesi, kadro derece değişikliği ve sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi gündem maddelerinin görüşülmesini takiben birlik başkanı, başkanlık divanı ve encümen üyelerinin seçiminin ardından katılımcıların dilek ve temennilerini aktarmasıyla sona erdi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasret 2019-06-13 23:06:31

Hayırlı olsun sayın başkanım Saygılarımla

Avatar
Murat gayret 2019-06-14 11:08:21

Hayırlı olsun sayın başkanım Allah utandırmasın trabzon sizinle ikinci baharını yaşıyor